Pataky Attila kiakadt

Forrás: facebook/Edda Művek -
támogatás Edda pénz anyagiak Pataki Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zenész szerint hatalmas összegtől esett el zenakara, -írta a Bors - így nem igazán elégedett a Nemzeti Kulturális Alap döntésével. 

Többszáz millió forint támogatás sorsáról döntött nem olyan régen a Nemzeti Kulturális Alap - a minap hozták nyilvánosságra a Zenei Kollégium pályázatán nyert összegeket - és bár sokan valószínűleg örömmel fogadják a számukra megítélt kisebb támogatást is, Pataky kiborult és perpatvart csapott.

Pataky Attila Forrás: facebook/Edda Művek

"Most legyek boldog? A saját pénzünket kapjuk vissza – vagyis még azt sem – más jogcím alatt, mint ahogy elvették. Ennél sokkal többet vettek el tőlünk és másoktól is, az összeg szerintem összesen olyan nyolcszázmillióra rúghat. Csak megjegyzem, hogy a szerzői jog­védőkhöz is pályáztam, de egyetlen fillért nem nyertem negyven év zenélés után." - háborgott a zenész a Bors munkatársának.

A zenei alkotók támogatásra szánt pénzek el­osztásáról szakmai zsűri döntött. Figyelembe vették az adott előadó zenei életben végzett tevékenységét, és azt is, hogy az ebből adódó jogdíjakkal ő maga hogyan növelte az állami bevételeket.

Pataky Attila és zenekara 2,6 millió Ft-ot kapott. A legkisebb odaítélt támogatást, hatvenezer forintot Csernus Szilvia kapta dalszövegírásra, a legmagasabb összeget, 2,8 millió Ft-ot, Dubrovay László Jánosnak ítélték komolyzenei munkásságának támogatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.