Tatár Csilla Kürtőskalács fesztivál élesztő kürtőskalács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tatár Csilla a cukrot céltudatosan kerüli, ennek ellenére imádja az édességet. Nagy bánata, hogy elkészíteni viszont nem tudja a kelt tésztából készülő finomságokat.

A TV2 Mokkájának műsorvezetője mindenféle szakácskönyvet beszerzett már, néha telefonon kér segítséget egy édesség elkészítéséhez, hiába. A kelt tésztás ételek kifognak rajta.

Forrás: Just Creatív

„Tésztakészítésben, dagasztásban bevallom, nem vagyok túl erős, de ez inkább abból adódik, hogy hadilábon állok kicsit a mértékegységekkel. Volt, hogy szakácskönyvből próbálkoztam, de előfordult, hogy a nagyim tudományát felhasználva, telefonon próbáltam tőle segítséget kérni. Vagy nem kelt meg a tészta, vagy lapos, vagy túl nagy lett. Tudomásul vettem, hogy ez nem az én asztalom, így inkább olyan édességeket szoktam készíteni, ami egyszerűen, sütés nélkül összerakható. Fejből még akkor sem próbálkozom meg a recepttel, ha már többször sikeresen megcsináltam, nem vagyok ilyen bátor. Mindig szakácskönyvből vagy receptből dolgozom, olyanból, amely olyan édességeket tartalmaz, amiket nem kell sütni. Főleg nyers alapanyagokból álló krémeket, pudingokat, fagyikat. De miután szeretem a kelt tésztából készült pogácsát, lángost, egy nap biztos ismét nekifogok a a sütésnek" – nevetett Csilla, aki az október 10-12. között a Városligetben megrendezett a II. Kürtőskalács Fesztiválra biztosan kilátogat.

„Annak ellenére, hogy a cukrot tudatosan kerülöm, otthon a konyhában egyáltalán nem használok, nagy fogyasztója vagyok a kürtőskalácsnak. Ez az életmód nem kötelez arra, hogy teljesen száműzzem a cukorfogyasztást, ha bármilyen rendezvény, fesztivál van, vagy épp a strandon pihenek, biztos, hogy nem tudok ellenállni a finomságoknak. Azt viszont már most megtanultam, hogy a kürtőskalács elkészítésénél ne próbálkozzak meg a nyírfacukorral, mert nem kel meg tőle a tészta" - magyarázta a műsorvezető.

Lekváros bundáskalács - csodás kezdete a napnak!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140724-lazar-chef-a-lekvaros-bundaskalacs-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--Így használd fel a megszikkadt kalácsot: készíts sült fagylaltot!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140424-lazar-chef-sztarszakacs-a-sult-fagylalt-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoCukormázas Budapest - Desszertbárok a fővárosbanhttp://www.life.hu/kult/20140413-3-kezmuves-cukraszda-budapesten-domis-bake-shop-edesmindegy-cake-shop.htmlA fővárosban gombamód nőnek azok a kézműves cukrászdák, ahol nyoma sincs a hagyományos dobostortának és a franciakrémesnek. Ellenben újdonságokban, kreatív ízvilágban és pazar süteményekben nincs hiány. Többezer kalória bevitele után úgy döntöttünk, megtaláltuk a három kedvencünket. Jó sütizést nektek is!KultFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.