Balázs Fecó szokatlan tanácsokat adott kamasz fiának

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
Korál fiú Balázs Fecó kamasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
47 évesen lett édesapa Balázs Fecó, akinek kamasz fia már egy fejjel magasabb édesapjánál. Bár elég nagy a korkülönbség kettőjük között, szerencsére akad két közös pont is az életükben, amikor a legnagyobb nyugalomban tudnak apa-fia beszélgetéseket folytatni.

Nem érintette meg a könnyűzene Balázs Fecó, a Korál együttes alapítójának kamasz fiát, Fecót, aki leginkább a sportok felé fordult, most épp a bokszot űzi.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"A 'kicsifiam' 16 éves, gimnazista, egy fejjel magasabb nálam és a kölnimet használja. Bár belekóstolt egy kicsit, mégsem érintette meg a zene, aminek örülök. Ez egy kifejezetten pénzcentrikus világ lett, ahol már nem a zenéé a főszerep. Az én korosztályom számára volt még benne egy olyan életérzés, ami miatt mi zenészek lettünk. Bizonytalan pálya lett, a zenészt gyártják, kicsavarják és eldobják, ha jön a másik. Ebből egy családot eltartani nem lehet. Egykor egy egész dalt, a Kőfalak leomlanak című slágert szenteltünk egy olyan témának, mint a család szétszakadása. Ma már nem tudunk mélyen beszélgetni ilyen dolgokról, a fiamnak egészen másfelé fordul a figyelme. Számára az egykori farmernadrág-probléma, hogy sikerült-e szerezni egy menő darabot nyugatról, hogy beengedjenek a saját koncertemre hosszú hajjal, vagy háromévenként külföldre tudjak menni, már olyan utópisztikus dolgok, amiket meghallgat, de nem is hisz el” – mesélte Fecó, aki konzervatív apukának tartja magát.

"Én vagyok a kemény a családban, az anyukáját kenyérre keni. De sohasem ütöttem meg a gyerekemet és nem is fogom, engem sem ütöttek. Én vagyok a mentora, próbálom megérteni, anélkül nincs kommunikáció. Megpróbálom megvédeni az élet olyan dolgaitól, amikbe belesétáltam, pedig nem kellett volna. Úgy látom, nem esik messze az alma a fájától, neki is a saját bőrén kell tapasztalnia. Azért pár aktuális tanácsot adtam neki: a mai világban jól bánjon a baseballütővel, tudjon legalább két nyelvet és tudja jól használni az internetet. Szerencsére nyitott lett a világ a maga jó és rossz dolgaival, és ha itthon nem sikerül, bárhol a világban kipróbálhatja magát. Ez sajnos az én korosztályomnak nem adatott meg" – osztotta meg velünk gyereknevelési tanácsait a zenész, aki a nagy pecázásokon szokott hosszasan beszélgetni fiával. A másik közös pontjuk a labdarúgás, együtt szurkolnak a tévé előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.