Megvan A Dal tíz elődöntőse

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Rúzsa Magdi döntősök Pierrot Csiszár Jenő Eurovíziós Dalfesztivál zsűri Rákay Philip A Dal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bemutatták A Dal 2015 első tíz elődöntős produkcióját hétfőn a budapesti Akvárium Klubban. A zsűriben pedig felbukkant egy korábbi Megasztáros!

A versenybe jelentkezők közül a tíztagú előzsűri 30 dalt választott ki, ezek vesznek részt az Eurovíziós Dalfesztivál január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában - hangzott el az MTV Zrt. és az MTVA rendezvényén.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az első tíz elődöntős és dala

Szécsi Saci és Böbe: Our Time
Tóth Vera: Gyémánt
Csemer Boggie: Wars For Nothing
Bogi: World of Violence
Spoon: Keep Marching On
Farkas Jenser Balázs: Liar
MDC: Maniac
Péter Barbie: Listen to the Universe
Karmapolis: The Time Is Now
Chances: The Night

Az idei dalválasztó műsorsorozat zsűrijében Rúzsa Magdi énekesnő, Csiszár Jenő, az MTVA program-főtanácsadója, valamint Rákay Philip, az MTV Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettese mellett feltűnik egy régi Megasztáros arc is, mégpedig Pierrot (Marosi Z. Tamás) EMeRTon-díjas zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ötödik zsűritag pedig a közönség lesz, a nézők egy új mobilalkalmazás segítségével pontozhatnak a produkciókra.

„A felhasználók a friss hírek mellett nemcsak az élő adást követhetik nyomon, hanem valós időben szavazhatnak kedvenceikre, 1-től 10 pontig. Ezeket összesítik, átlagolják, és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz" - fejtette ki Rákay Philip.

A Dal 2015-re 351 pályamű érkezett. A döntő február 28-án lesz, akkor derül ki, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot a 2015-es Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között Bécsben.

A további 20 elődöntős kilétét két etapban, december 10-én, szerdán és 12-én, pénteken ismertetik a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában, 7 és 12 óra között.

Nem felelnek meg a versenykiírásnak A Dal 2015 énekesei? - Zenészkörökben ezt állítják http://www.life.hu/bulvar/20141206-nem-felelnek-meg-a-versenykiirasnak-a-dal-2015-enekesei-mint-peldaul-peter-barbara-vagy-szakacs.htmlKiakadtak a zenészek a 2015-ös Dalra nevező ismeretlen énekesek miatt. A dalverseny zsűrijét azzal vádolják, hogy túlságosan elfogultak néhány olyan énekessel szemben, akik nem lennének a odavalók, azaz nem felelnek meg a nevezési szabályzatnak. TV + BulvárÚjra lehet pályázni A Dalrahttp://www.life.hu/bulvar/20141001-2014-november-15-ig-lehet-palyazni-a-dalra-az-mtva-nal.htmlAz idén is pályázaton keresik azt a dalt, amelyik Magyarországot képviseli 2015-ben Európa legnagyobb zenei versenyén, az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az MTVA szerdán hozta nyilvánosságra az idei pályázati feltételeket, a jelentkezők pályaműveikkel november 15-ig nevezhetnek. TV + BulvárOrigoByeAlex kiállt A Dal idei győztese melletthttp://www.life.hu/bulvar/20140224-byealex-a-dal-2013-nyertese-es-a-2014-es-szeria-digitalis-kommentatora-osszegezte-a-velemenyet.htmlA Dal című műsor digitális kommentátora a döntő után összegezte a véleményét.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.