Kihagyhatatlan videó arról, milyen az igazi férfi - Kik és miért csinálták a filmet?

kampány olasz videó nők elleni erőszak Törd meg a csendet!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szenteste került fel és azóta tarol az interneten a Fanpage.it nápolyi hírportál saját készítésű videója a nők elleni erőszakról, amellyel a nők bántalmazása ellen kampányolnak Olaszországban. Ha eddig nem láttad, most itt az ideje megnézned.

Különböző életkorú és akcentusukból ítélve az ország különféle régióiban élő kisfiúkat kértek meg, hogy üssenek meg egy bájos fiatal lányt, Martinát. Értetlenül álltak a kérés előtt, hisz néhány perccel korábban még bókoltak a szépségnek, akit előtte meg is simogattak. A videó tartalma, a nők elleni erőszak terjedése, sajnos nemcsak Olaszországban aktuális, hanem hazánkban is. Magyarországon a családon belüli erőszak hetente legalább egy nő életét követeli és a (volt) férjek és (volt) élettársak jelentik a legfőbb veszélyforrást.

Olaszoszágban 2013-ban 157 nőt gyilkoltak meg, 14 százalékkal többet, mint 2012-ben. Ezeknek a nőknek a nagy többsége a domináns férfitől való függéstől menekült volna. Feleségek, akik válni akartak. Menyasszonyok, akik lemondták az esküvőt. Gyerekek, akik elállták az útját a ház feldühödött és nem szívesen fogadott urának. Az interneten futótűzként terjedő kisfilm Olaszországban csak pozitív hozzászólásokat kapott.

Az Európai Unióban élő nők 33 százaléka szenvedett el fizikai vagy szexuális erőszakot 15 éves kora óta, ami 62 millió nőt jelent – mutatta ki a nők elleni erőszakról készült átfogó jelentésében az unió bécsi székhelyű Alapjogi Ügynöksége (FRA). Hazánk 28 százalékos arányával jóval az átlag alatt van.

Nőverő volt, most a családon belüli erőszak ellen küzd Curtishttp://www.life.hu/bulvar/20141106-curtis-a-tv2-mokkajaban-a-csaladon-beluli-eroszakrol-beszelgetett-demcsak-zsuzsaval-es-tvrtkoval.htmlA TV2 Mokkájába hívták meg Curtist, és nem is akármilyen témában. A rapper - aki nemrégiben a barátnője bántalmazása miatt került botrányba - a családon belüli erőszak áldozataiért küzdene. Duplacsavar a történetben, hogy beszélgetőpartnere Vujity Tvrtko mellett az egykor bántalmazott Demcsák Zsuzsa volt.TV + BulvárOrigoÍgy táncoltatok az erőszaktól szenvedő nőkérthttp://www.life.hu/bulvar/20130215-one-billion-rising-tanc-jaksity-kataval-es-bombera-krisztinaval.htmlA világon minden harmadik nő és gyerek erőszak áldozatává válik. A One Billion Rising elnevezésű világkampány keretében számos nőszervezet, egyesület és a hozzájuk csatlakozók világszerte óriási közös tánccal fejezték ki tiltakozásukat és felháborodásukat a nők elleni erőszak miatt. Magyarországon több városban is megrendezték az eseményt, a budapesti helyszínen Jaksity Kata, Bombera Krisztina, a Voice felfedezettjei mellett a Life.hu is ott volt.TV + BulvárA legnagyobb sztárok fogtak össze a nőkkel szembeni erőszak ellenhttp://www.life.hu/bulvar/20130204-jaksity-kata-kepes-andras-kulka-janos-es-pal-denes-osszefogtak.htmlJaksity Kata, Kepes András, Kulka János és Pál Dénes. Hogy mi a közös bennük? A Life.hu megtudta.TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.