Csalás A Dalban? Playback-gyanúba keveredett a Spoon – a fiúk tagadnak

mikrofon tagadás playback A Dal 2015 Spoon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag a továbbjutó Spoon együttes énekesének mikrofonja nem is volt bekapcsolva A Dal szombati adásában, a hangja azonban szólt. A műsor készítői cáfolják a playbacket, a fiúk pedig érdekes választ adtak.

A Dal elődöntőjéből továbbjutó Spoont csalással vádolják. Az egykori x-faktorosok a Keep Marching On című dalt adtak elő, amikor az utolsó tíz másodpercben furcsa dolog történt. Az énekes, Grósz Márton elvétette a szöveget, mást énekelt, mint amit hallani lehetett, amiből sokan arra következtetnek, hogy nem szólt a mikrofonja. Azaz nemcsak a zene, hanem az ének is playback volt – írja a Bors. Íme, a produkció:

„A dalfesztivál alapszabálya, hogy csak élő emberi hang szólalhat meg a színpadon" – nyilatkozta a lapnak korábban az MTVA sajtóosztályának alkalmazottja. Most pedig azt hangsúlyozták: nem történt csalás. „A Dalban élőben énekelnek az előadók. Ezen kívül a zenei producer ellenőriz minden zenei alapot, hogy ne legyen rajta emberi hang. Marci rosszul léphetett be" – tette hozzá a munkatárs.

A lap felkeresett két, a témában jártas szakembert is, akik a produkció láttán úgy fogalmaztak: „Nem állítják 100 százalékra, hogy playback volt, de nagyon gyanús."

Az énekes, Grósz Márton így reagált a vádakra:

„Az említett résznél valóban rosszul léptem be, de utána egyből folytattam a vokállal együtt. Nagyon nagy elismerés a két, neve elhallgatását kérő zenei szakértőtől, hogy ennyire tetszett nekik az ének és a vokál is. Remélem, kiemelten fognak figyelni minket szombaton a középdöntőben is, azon leszünk, hogy még jobban teljesítsünk, mint az elődöntőben."

Más furcsaságok is történtek a szombati műsorban – erről az Origo cikkéből tudhatsz meg többet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.