Hamarosan Magyarországra érkezik a Buddha-múmia

Forrás: Drents Museum -
Buddha szerzetes múmia mummifikálás régészeti lelet szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fantasztikus leletre bukkantak a régészek, amikor egy Buddha-szobor belsejében egy mumifikálódott szerzetest találtak.

Ahogy a Life.hu is megírta, Thaiföldön, Koh Samui szigetén található egy mumifikálódott szerzetese, akit meditáció közben, lótuszülésben ért a halál. Nem ő az egyetlen, hiszen nemrég a régészek szintén egy hasonló leletre bukkantak. Ebben az esetben is egy mumifikálódott szerzetesről van szó, sőt vannak olyan teóriák, ami szerint nem is halott a szerzetes, csak mély meditációs állapotban van. Nem kell sokáig várnunk, hogy felbukkanjon egy újabb fantasztikus felfedezés. Nemrég a régészek egy 200 éves Buddha-szobrot vizsgáltak. A CT vizsgálat pedig kimutatta, hogy a szobor egy csontvázat rejt – írja a dailymail.co.uk.

Forrás: Drents Museum

A Buddha-mumia már Magyarországra érkezett és a Természettudományi Múzeumban megtekinthető. Mi biztosan megcsodáljuk a Buddha-szoborba rejtett szerzetest!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.