Erős Antónia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétgyermekes anyukaként leginkább farmert és kényelmes tornacipőt visel a hétköznapokon Erős Antónia, akit végre szuper miniszoknyában is láthattunk. Alapítványa 10. évfordulója alkalmából megvillantotta csodás lábait!

A képernyőn csak deréktól felfelé látják a nézők Erős Antóniát, pedig a híradósnak két gyermek után is csodálatos az alakja. A Life.hu-nak elárulta, hogyan tartja magát formában, és tart-e az öregedéstől!

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Amióta megszülettek a gyerekeim, ritkán hordok magas sarkút, hisz abban nem tudok utánuk rohangálni. Nyilván, ha van valami ünnepi alkalom, mint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. évfordulója, akkor igyekszem az alkalomnak megfelelően öltözni. Szeretek és tudok is jó minőségű cipőkben járni, de olyat már nem veszek fel, amiben nem érzem tökéletesen magam. Húszévesen még szinte mindent felvett az ember, olyat is, ami nem feltétlenül kényelmes, most már csak azt, amiben egész nap tudok gyalogolni. Amúgy a hétköznapokon tornacipőt és farmert viselek” – árulta el Antónia, aki rendszeres sporttal tartja karban a testét.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Mielőtt teherbe estem, hetente kétszer-háromszor is jártam edzőterembe, de amikor kiderült, hogy ikreket várok, abbahagytam, egyáltalán nem edzettem, csak otthon tornázgattam. Úgy terveztem, hogy a szülés után fél évvel újra elkezdem, de nem így történt. Az ember, miután megszületnek a gyerekei, rájön, hogy kevés dolog fontos igazán az életben. A hangsúly a legszűkebb magánéletre, a gyerekekre és a családra kerül, és nem az a lényeges, hogy hányszor mész el edzeni, és milyen a tested. Amikor nincsenek gyerekeid még többet foglalkozol saját magaddal. Öt év után mentem vissza edzeni, amikor rendszeresen óvodába kezdtek el járni a gyerekek. Hetente pár szabad délelőttöm van, amikor gyalogolok, súlyzózom, néha kardiózom. Amikor valami közbejön, az első, amiről lemondok, az az edzés. Nem ez áll az életem központjában. Például holnap a lányom névnapját ünnepeljük” – kezdett bele Antónia, akinek cukorbetegsége miatt szüksége is van a rendszeres testmozgásra.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Jólesik, szeretek mozogni, ez lehet bármiféle sport. Vízparton szívesen beleülök egy kajakba, de ha egy teniszpálya van a szállodánál, ahol nyaralunk, akkor ott ütögetünk, még ha nem is tudunk igazán. Maga a mozgás öröm, ugyanakkor a vércukorszintem csökkentésében is nagy szerepe van. Amikor a gyerekeim csak kétévesek voltak, akkor még az utánuk való rohangálás is felért egy edzéssel. Most már más helyzet, még mindig sok a teendő körülöttük és velük, de mozgás szempontjából már nem lehet összehasonlítani a mostani időszakot a korábbival ” – magyarázta a híradós, aki 45 éves, de ez valahogy nem látszik rajta.

„Sosem híztam el, nem volt súlyproblémám, de szerintem ez alkati kérdés is. Ha a kedvenc kifőzdénkben a napi menü pörkölt galuskával, akkor azt eszem, de arra figyelek, hogy a vércukorszintem mit enged meg. Nem koplalok, nem is tudnék, hisz imádom a jó ételeket. Nem élek aszkétaéletet, úgy gondolom, hogy ahhoz túl rövid ideig élünk, hogy megvonjam magamtól a finom falatokat. A heti két mozgással is tudok kompenzálni. De elárulom, hogy nem frusztrál az öregedés kérdése sem, ezzel kapcsolatban inkább kellemesek a tapasztalataim. Nemrég egy edző csodálkozott rá, mennyi idős vagyok. A férjem pedig elégedett velem. Szerencsére nem kell azon agyalni, hogy hol tűnik fel rajtam valami kis felesleg” – árulta el Antónia, aki június végén utazik el a családjával Törökországba, ott négyesben nyaralnak, majd szokás szerint augusztusban mennek a barátokkal a horvát tengerpartra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.