Ilyen egy mai szépségkirálynő-jelölt: autistákról szóló filmet készít, vagy verset író hajléktalant hallgat

Miss Universe Hungary szépségkirálynő jelöltek Vajna Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te milyennek képzeled el a Miss Universe Hungary szépségversenyre jelentkező lányokat? Olyannak, akik csak magukkal törődnek, a szépségükkel és az alakjukkal foglalkoznak reggeltől estig? Ha tényleg ilyennek gondolod őket, akkor tévedsz! Bemutatjuk az utolsó négy versenyzőt!

PÓTÁRI LAURA

Két közgazdászdiplomával a tarsolyában igazán nem meglepő, hogy saját vállalkozás beindításán gondolkodik a 25 éves versenyző. De ha korábban élt volna, az 1867-es kiegyezést követő "boldog békeidőkben", akkor társalkodónőként is elboldogult volna.

"Egyik kedvenc történelmi személyem Erzsébet királyné, ismertebb nevén Sisi, akit imádott a magyar nép, és aki sokat tett az országért. Sisi mellett szívesen lennék nevelőnő vagy társalkodónő, így találkozhatnék a kor értelmiségi rétegével, a grófokkal és grófnőkkel, és az éppen aktuális gazdasági, kulturális és politikai kérdésekről beszélgethetnék velük" - ábrándozott a lány.

Forrás: Miss Universe Hungary 2015

TARI JULCSI

A 19 éves, középiskolai tanuló elkötelezetten kiáll a beteg és nehéz sorsú gyermekek mellett.

"Ez egy mostani projekt, egyik osztálytársammal készítettünk egy 72 perces dokumentumfilmet az autistákról. Én mondtam fel rá a narrációt, sok kutatómunkát végeztünk, elmentünk egyesületekhez. A film címe "Jégszekrénybe zárva". Azért ez a cím, mert ők így érzik magukat sokszor a világban. A filmet azért készítettük, hogy az embereknek bemutassuk őket, az életüket, hogy elfogadják és megismerjék őket, ne pedig csak betegeknek és értelmi fogyatékosnak lássák, mert egyáltalán nem ugyanaz a kettő. Szeretném, ha minden ember elfogadná a másikat olyannak, amilyen, eltekintve attól, ki honnan jött" - tudtuk meg a veszprémi Julcsiról.

Forrás: Miss Universe Hungary 2015

TARJÁNYI ZSÓFIA

A 22 éves, budapesti főiskolás nem gondolta volna, hogy milyen különös helyzetbe kerül, miközben egy hajléktalanon próbált segíteni.

"Egy hajléktalan embernek meleg ételt vittem, viszonzásképpen átnyújtott nekem egy újságot, amely tartalmazta a verseit. Ezt követően elszavalta egyik versét, majd elmesélte, hogyan került ilyen helyzetbe" - mondta el történetét Zsófi.

Forrás: Miss Universe Hungary 2015

ZÁKÁNY VIVIEN

Hősies tettet, mondjuk életmentést még nem tudott végrehajtani, de adott már ételt, ruházatot, játékot szegény gyerekeknek. Lefejezve viszont nem szeretné végezni.

"Szeretek rajzolni és festeni, ezért talán a reneszánsz korszakba szívesen visszamennék, ahol festőnek vagy szobrásznak képzelném el magam. De szívesen lennék királynő vagy hercegnő is. Bár ennek abban az időben megvolt a veszélye is, hiszen némelyiket lefejezték, mint Boleyn Annát - nevetett Vivien.

Forrás: Miss Universe Hungary 2015

Az első tizenkettő királynőjelöltről az alábbi három linken olvashatod el, hogy kik ők, mivel foglalkoznak szívesen, és mit tennének, ha egy varázspálca suhintásával egy csapásra megoldhatnának egy, a földet érintő globális problémát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.