Nem kell a színháznak Szabó Győző kisportolt teste

Forrás: Thália színház -
Thália Színház test edzés Szabó Győző
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem éppen a kigyúrt, jó testű színészek a kapósak a Thália színházban. Szabó Győző azért kapott szerepet, mert lassanként eltűnnek a kockák a hasáról.

Szabó Győző pár évvel ezelőtt közel tíz kilótól szabadult meg. Abban az időszakban csak arra volt ideje, hogy a büfében bekapjon valamit, így a sebtében elfogyasztott ételek meghozták az eredményt. Szép kis súlyfelesleget szedett magára, amitől végül komoly fogyókúrának köszönhetően négy hét alatt 9,5 kilót fogyott.

A sportolás is része lett az életének, egyre inkább előtérbe kerültek izmai, ráadásul a Szombat Esti lázban való intenzív táncolás is csak hozzátett, hogy fizikuma egyre jobb legyen. Ezért lepődött meg nagyon, amikor kiderült, hogy nem kell színházának az izmos teste! A Thália színház évadnyitó darabjában, az "Alul semmiben" kifejezetten "aputestű”, azaz puhány, pocakos színészek kaptak szerepet.

Forrás: Thália színház

"Nemrég tanultam egy új kifejezést, az "aputestet”, ugyanis ebben a darabban kifejezetten rendezői kérés, hogy puhány legyen a testem. Nem ez az első szerepem, ami miatt meg kell változnom testileg is. A Valami Amerika első részének forgatására például a szerep kedvéért tíz kilót híztam. Amikor két hónappal a forgatás előtt találkoztam a rendezővel, akkor nagyon kisportolt voltam. Azt mondta, hogy azt szeretné, hogy az általam megformált figura ne a testével hódítson, hanem a dumájával, így nyugodtan lehet kicsit pocakosabb. Tehát egy kicsit más aspektusból kellett megközelíteni a kérdést” - mesélte a színész, aki még azt is hozzátette, hogy a kilókat sokkal könnyebb felszednie, mint utána visszafogyni.

És hogy valóban szembetűnő legyen, hogy Győző teste nem annyira izmos, tökéletes a szerepre, a plakátfotózáshoz gyönyörűen kigyúrt srácokat állítottak a színészek mellé. Mindezt egy rendkívüli környezetben, az Eiffel-csarnokban.

Alul semmi

A darab a 80-as évekbeli Angliában játszódik, ahol a recesszió hatására rengetegen válnak munkanélkülivé. Gaz (Szabó Győző), az acélipari munkás – darukezelő – szintén elveszíti munkáját és emiatt kilátástalan helyzetbe sodródik. Meglát egy plakátot, amin férfisztriptízt hirdetnek. Csodálkozva tapasztalja, hogy a műsornak mekkora a sikere, és hogy ne veszítse el gyermekének láthatását – mivel a törvény által előírt gyerektartással is hosszú hónapok óta tartozik – azt találja ki, hogy rábeszéli a munkanélküli hivatalban nap, mint nap sorban álló kollégáit, hogy csináljanak egy hasonlót.
Egy elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. Nem fiatalok, nem szépek és nem hibátlanok, de vállalva magukat színpadra lépnek.

Nagy Viktort (David megformálója) kifejezetten erre a szerepre hívták a Tháliába, mert nemcsak nagyszerű színész, hanem alkatilag is tökéletesen megfelel azon kihívásnak, miszerint egy állandó fogyókúrával küzdő, kényszeresen evő karakter szerepébe kell bújnia.

Nagy Viktor tökéletesen megfelel a szerepre Forrás: Thália színház

Milliomos lett Az ének iskolájának osztályelsőjehttp://www.life.hu/bulvar/20150629-juhos-zsofi-a-tv2-az-enek-iskolajanak-osztalyelsoje-milliomos-lett-es-elmondta-mihez-kezd.htmlJuhos Zsófi a nagy nyilvánosság előtt kapta meg az első, hétszámjegyű összegét, amivel minden álmát megvalósíthatja. TV + Bulvár--Szikláról zuhant le a Jóban Rosszban színészehttp://www.life.hu/bulvar/20150629-telekes-peter-a-tv2-joban-rosszban-szinesze-egy-sziklarol-zuhant-a-melybe.htmlTelekes Péter a sorozat Olivérje, egy tíz méter magas szikláról zuhan a mélybe.TV + Bulvár--Tóth Andi szexi dekoltázst villantotthttp://www.life.hu/bulvar/20150629-toth-andi-az-rtl-klub-xfaktor-gyoztese-szexi-dekoltazst-villantott.htmlAz X-Faktor győztese megmutatta, hogyan táncol a színpadon apait, anyait beleadva.TV + Bulvár--Csobot Adél sztárbarátra lelthttp://www.life.hu/bulvar/20150629-csobot-adel-az-rtl-klub-xfaktor-enekesnoje-sztarbaratra-lelt-es-byealexel-bandazott.htmlEgyütt pózoltak Csobot Adél és ByeAlex, akik egy váratlan találkozásnak köszönhetően keveredtek egymás társaságába.TV + Bulvár--Így még nem láthattad Várkonyi Andit - A híradós megmutatta érettségi tablóképéthttp://www.life.hu/bulvar/20150629-varkonyi-andrea-a-tv2-hiradosa-megmutatta-erettsegi-tablokepet-es-gondor-furtjeit.htmlFiatalkori arcát mutatta meg közösségi oldalán a gyönyörű híradós, aki 18 évesen nehezen viselte göndör fürjeit.TV + Bulvár--Kamikaze üzemmódban vezetett és kipördült Varga Viktorhttp://www.life.hu/bulvar/20150629-varga-viktor-kamikaze-uzemmodban-vezetett-es-balesetet-szenvedett-varga-viktor.htmlKicsúszott, ezért csak harmadik lett egy gokartversenyen. Az énekes elárulta, hogy sohasem fékez.TV + BulvárOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.