belgyógyászat gyermekegészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven tűvel a testében, válságos állapotban szállítottak kórházba egy kétéves kisfiút Brazíliában.

Az összesen hat gyermeket nevelő édesanya a helyi újságoknak elmondta, hogy nem tudja, mi történt. A kisfiúra rendszerint a nagymama vigyáz, mialatt ő dolgozik. A gyerek az elmúlt héten kezdett rosszullétre panaszkodni.

A Bahia állambeli Ibotirama kórházban a hét végén készült röntgenvizsgálatok szerint még "csupán" tizenhét tű volt látható a gyermek emésztőrendszerében. Egy másik kórházban végzett további vizsgálatok során azonban már ötven apró fémtárgyat mutattak a felvételek a gyermek hasában, nyakában, lábaiban és mellkasában.

Forrás: EPA
Forrás: EPA

A brit Daily Mail híradása szerint az orvosok biztosak benne, hogy a gyermek nem lenyelte a fémtárgyakat, mivel a béltraktusban egy sem található. Felmerült, hogy a gyermek fekete mágia áldozata lett.

A kisfiú állapota az orvosok szerint súlyos, a legnagyobb problémát az okozza, hogy a röntgenképek szerint a gyermek tüdejét egy tű átszúrta. Valószínűleg a kisfiú a tűk nagy részével kénytelen lesz egész élete során együtt élni, mert eltávolításuk nagyobb kockázattal járna, mint bennhagyásuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.