A világ legjobb pizzája a te konyhádban sülhet

paradicsom oregánó bazsalikom pizza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye te sem mondasz nemet a világhírű olasz kajára? Most eláruljuk a tökéletes pizza titkát, kápráztasd el a barátaidat egy hamisítatlan olasz pizzapartival!

A kenyérsütés mellékes tésztájából készült kedvenc meghódította a világot. Azt mondják, az igazi jó pizzához kell a fatüzelésű kemence és az olasz lélek, de mi most megmutatjuk, mi a titka egy igazán remek házi változatnak - úgy magyar lélekkel...

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Alaprecept

A pizza tésztája lényegében a lehető legegyszerűbb kelt tészta, a titka pedig a lehető legvékonyabbra nyújtás. Fontos még, hogy jó minőségű olívaolajat és paradicsomszószt használjunk, és az sem árt, ha nem szárított a két legfontosabb olasz fűszer, az oregánó és a bazsalikom.

Hozzávalók:
- 250 ml víz
- 3 csészényi liszt (1 csésze = 250 ml)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kiskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 és 1 teáskanál porélesztő

A hozzávalókat jól dolgozd össze és pihentesd egy fél órát!

A pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, olyan nagyságúra, amekkora tepsiben akarod sütni. Otthon nem érdemes a kör alakhoz ragaszkodnod, bár kapható nagyobb méretű pizzasütőlap. Ha ilyet használsz, pontosan méretre dolgozz!
A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt lapra terítsd ki, szurkáld meg villával, majd kend meg olívaolajjal! Most következik a pizzaszósz!

Pizzaszósz

Egy kis lábosba kanalazz sűrített paradicsomot (2 kicsi dobozost)! Ízesítsd kevés sóval, borssal, adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál vizet és 2-2 evőkanál oregánót, bazsalikomot. Forrald össze!

A pizzaszószt egyenletesen kend rá a tésztára, de ne túl vastagon! Jöhetnek rá a feltétek! Egy nagyobb tepsire való pizzára különféle feltéteket is halmozhatsz, a szeletelésnél majd mindenki azt a részt kapja, amire jobban vágyik! Apróra vágott sonka, ananász, kukorica, csípős kolbász, paprika, tonhal, mozzarella, használd a fantáziádat! Halmozd rá a tésztára a feltéteket, és vastagon szórd meg reszelt sajttal!
A sütőt 200 fokra melegítsd elő, tedd a tepsidet a legalsó polcra, és a pizzát süsd 20-25 percig! Tálald és zsebeld be a dicséreteket!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Life-tipp: A tésztát fagyaszthatod is, így bármikor készíthetsz friss pizzát! Az összegyúrt tésztát csomagold folpackba és így fagyaszd le!

Extra tippjeink:
- Készíts egészséges pizzát: a tésztához használj teljes kiőrlésű lisztet, feltétként pedig zöldségeket. Szerintünk akkor a legfinomabb, ha mozarellát és ruccolát teszel rá.
- A gyerekzsúrok legkedveltebb étele a pizza, ha ilyen alkalomra készíted, csinálj gyerektenyérnyi pizzákat különféle feltétekkel! A kölykök imádni fogják!
- A pizzatésztából isteni nasst is készíthetsz! Nyújtsd ki a tésztát, vágd 20 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra, csavard meg és tedd sütőlapra. A ropogósra sült pizzarudakhoz kínálhatsz sajtos vagy paradicsomos mártogatót, de önmagában is gyorsan elfogy!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.