kacsa csokoládé dió krumpli Bódi Guszti Bódi Margó kacsacomb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Margó nemcsak a Fekete szemekben remekel, de a konyhában is. Hogy mi kerül a Bódi család asztalára, abból hétről-hétre kapunk pikáns ízelítőt tőle.

Krumpliganca sült kacsacombbal

Hozzávalók:
4 kacsacomb
1 kg burgonya
1 kg liszt
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
1 dl olaj

vegeta



Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítom, besózom és vegetával bedörzsölöm.
Berakom őket egy tepsibe, öntök alá egy dl vizet, fóliával letakarom és 180 -200 fokos előmelegített sütőbe helyezem. Amikor majdnem kész, leveszem róla a fóliát és piros ropogósra sütöm.

A burgonyákat meghámozom, kockára vágom, sós vízben puhára főzöm.
A levét elteszem egy tálba, később szükségem lesz rá.
A burgonyákat összetöröm, visszateszem a tűzre, majd a korábban félretett levét lassan visszaadagolom rá. Lisztet szórok hozzá és folyamatosan kevergetem, nehogy össze-csomósodjon. Addig főzöm, amíg sűrű masszát nem kapok.

A kacsa zsírjában, egy serpenyőben üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát, pirospaprikát szórok rá, leveszem a tűzről, összekeverem, majd a tálba rakott ganca tetejére öntöm. Mellérakom a sült kacsacombokat, ily módon tálalom.

Bódi kedvenc csokis diósa

Hozzávalók:
1 kg rétes liszt
7 tojás
7 evőkanál kristálycukor
1 csomag szalalkáli
7 evőkanál olvasztott sertészsír
3 tábla étcsokoládé
2 csomag vaníliás cukor
1 kg darált dió
1 evőkanál szerencsi kakaópor
1 dl tej
4 evőkanál porcukor
1 citrom lereszelt héja

Elkészítés:

A tésztát előző nap este készítem el.
A hét tojást, hét evőkanál kristálycukorral, fakanállal addig kavarom, amíg a cukor el nem olvad. Beleteszem a szalalkálit, majd annyi lisztet adagolok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Közben a zsírt felolvasztom és azt is belekeverem a tésztába. Letakarom, másnap reggel három részre osztom és lisztezett deszkán kinyújtom.

A tepsibe sütőpapírt helyezek, kikenem zsírral, 180 fokos előmelegített sütőben a három tészta-lapot külön-külön kisütöm.
Mikor megsültek lapok, kettőt félreteszek, a har-madikat benne hagyom a tepsiben.

Elkészítem a tölteléket:

Egy tálban összekeverem a citrom lereszelt héját, a diót, a kakaóport, a vaníliás cukrot, két kanál porcukrot és félreteszem a tölteléket.

A deci tejben felolvasztom a csokoládékat, hogy hígabb legyen a megszokottnál.

A tepsiben maradt első tésztalapot meglocsolom a csokival, rászórok egy réteg diós tölteléket, majd újra meglocsolom csokival.
Ráteszem a következő tésztalapot és ugyanígy járok el. A harmadik lapot is rárakom, majd néhány percre visszarakom a sütőbe, hogy összesüljön a dió a csokival.

Mikor kiveszem, a megmaradt csokival a sütemény tetejét leöntöm és hagyom kihűlni.


Margó mondja:







3 szupergyors almás recepthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101027-3-szupergyors-almas-recept.htmlTejberizs sütve, gyümölccsel, karamellelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101015-tejberizs-sutve-gyumolccsel-karamellel.htmlMeglepő variációk sütőtökrehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101013-meglepo-variaciok-sutotokre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.