Lazacos-spenótos-mascarponés lasagne

2010.11.18. 15:41

Vannak bevált és maximálisan harmonizáló párosítások. Ilyen a mascarpone és a spenót egyesülése is. Ha még lazac is társul hozzájuk, kész ízorgiát alkotnak.

Hozzávalók:

•    500 g mascarpone
•    1 tasak sáfrány
•    4 cl tej
•    40 dkg lazacfilé
•    1 csomag lasagne tésztalap
•    2 fej mogyoróhagyma
•    500 g spenót (legjobb frissen, de a mélyhűtött paraj is remek)
•    1 citrom
•    1 doboz/konzerv paradicsompüré (passata di pomodoro, nem az Aranyfácán sűrítmény!)
•    olívaolaj
•    50 g parmezánforgács
•    só, bors

Elkészítése:

Keverjük össze a mascarponét, a sáfrányt és a tejet. Vágjuk apró kockákra a mogyoróhagymát, kicsit pirítsuk meg az olívaolajon, majd tegyük rá a lazachúst, és pároljuk olyan puhára, hogy szét tudjuk morzsolni. Egy jénaiba tegyük az első rétegünket, ami tészta lesz, majd jön a mascarponés krém, rá a morzsolt lazacdarabkák, egy kis paradicsompüré és pár parmezánforgács. Aztán kis só és bors. Ezek után jön a második réteg lasagne tészta, rá a citrommal ízesített spenótlevelek, megint a mascarponekrém, majd a lazacok, és így tovább. Az utolsó rétegnyi mascarpónéval fejezzük be. A krémre még reszelhetünk pluszban sajtot, de nem szükséges. Harminc perc alatt 220 fokra melegített sütőben istenire sül. Extra tipp: római tálban készítve még finomabb lesz!

Szuper fogások 15 perc alatthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-szuper-fogasok-15-perc-alatt.html Lélekmelengető téli levesekhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101103-lelekmelengeto-teli-levesek.html
spenótmascarponelasagna