mesterséges megtermékenyítés menopauza in vitro fertilizáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patricia Bohanon két lány után szeretett volna egy harmadikat is, életkora és családi állapota miatt azonban ez csak mesterséges megtermékenyítés által volt lehetséges.

A középkorú nő, aki tanárként dolgozik és két felnőtt lány édesanyja, mindenképpen szeretett volna egy harmadik gyermeket. Elvált, egyedülálló nőként azonban, aki már elmúlt 50, és a menopauzán is túl van, nem volt más választása, mint az örökbefogadás. Tanárként Kínában és Vietnámban is élt egy ideig, az ottani törvények azonban nem tették lehetővé, hogy egyedülállóként adoptáljon. Maradt hát a mesterséges megtermékenyítés.

Istockphoto
Istockphoto


Indiai gyerekkel a méhében

A beavatkozást végül Indiában, Mumbaiban végezték el - közel 9000 fontért (nagyjából 28 millió forintért). Az in vitro megtermékenyítés egy indiai pártól származó petesejt és sperma segítségével történt. A megtermékenyített embriót ezután beültették a halvány bőrű, vörös hajú Patricia méhébe, aki aztán otthon, Amerikában adott életet harmadik gyermekének: egy indiai, sötét bőrű, dús fekete hajú babának.

Istockphoto
Istockphoto


Nem ritka Indiában az embrió-adományozás

Dr. Anjali Malpani, aki Patricia babájának beültetését is végezte, ma már havonta három-négy hasonló beültetést végez. Elmondása szerint az ilyen jellegű beavatkozások világszerte egyre népszerűbbek, köszönhetően elsősorban annak, hogy egyre fejlettebb a mesterséges megtermékenyítés elvégzéséhez szükséges technikai háttér. Csak az Amerikai Egyesült Államokban több mint ezer gyermek látja meg a napvilágot ezen eljárásnak köszönhetően.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.