Elveszítheti a babáját, mert rossz gyógyszert adtak

gyógyszer tévedés vetélés terhesség-megszakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kemoterápiás gyógyszert - amit terhesség-megszakításra is használnak - adtak ki tévedésből egy várandós nőnek a gyógyszertárban.

Terhesség-megszakításokra is használt gyógyszert adott ki tévedésből a coloradói Safeway Gyógyszertár egy hathónapos kismamának. A várandós Mareena Silva az orvosa által felírt vényköteles antibiotikumát szerette volna kiváltani, csakhogy a gyógyszerész összekeverte a nevét egy másik betegével.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bár még vizsgálják a körülményeket, az már kiderült, hogy a gyógyszertárban nem nézték meg a betegek címeit, amit hasonló neveknél mindig megtesznek. - Miután bevettem a gyógyszert, csak azután néztem meg az üveget, amin nem volt rajta a nevem. Az orvosom azt mondta, próbáljam kihányni a gyógyszert, és azonnal jöjjek vissza - mondta Ms. Silva.

Lehet, hogy a gyermek betegen fog születni

Az orvosok a kismamának beadtak néhány gyógyszert, melyektől azt remélték, hogy közömbösíti a szer hatását. A gyors közbeavatkozásnak köszönhetően a kismama nem vetélt el, de még senki sem tudja, hogy milyen következményei lehetnek a kemoterápiás szernek a babára nézve. A gyógyszertár elnézést kért Ms. Silvától, és bejelentették, hogy minden felmerülő további orvosi költséget állnak.
- Mi is nagyon aggódunk, és teljes körű vizsgálatot rendeltünk el az eset kapcsán - tette hozzá a Safeway szóvivője. A kismama azonban továbbra is felháborítónak tartja a történteket. - A bocsánatkérésük nem változtat semmin. Lehet, hogy a gyermekem betegen fog születni. Még nagyon sokáig elhúzódhat ez az egész.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



5 millió forintért bárkinek szülnek - Nagyító alatt a béranyasághttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110209-beranyasag-magyarorszagon-a-torvenyi-szabalyozas-es-a-gyakorlat.htmlVégre bevallotta! Ismét kisfiút vár a bájos énekesnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110207-emma-bunton-es-jade-jones-masodik-gyermeke-is-kisfiu-lesz.html6 kilós óriáscsecsemők: normális?http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110131-oriascsecsemok-normalis.htmlBizonyították: meddőséget okozhat a C-vitaminhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110131-egy-tanulmany-szerint-meddoseget-okozhat-a-c-es-az-evitamin.htmlVeszélyben van Victoria Beckham élete?http://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110124-victoria-beckham-nem-birja-a-terhesseget.htmlVégre bevallotta! Ismét kisfiút vár a bájos énekesnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110207-emma-bunton-es-jade-jones-masodik-gyermeke-is-kisfiu-lesz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.