Lebénult a fél teste a fogyókúrás tablettától! - Majdnem belehalt

veszély mellékhatás fogyás tabletta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem egy fogyókúrás tabletta okozhat akár agyvérzést, pánikrohamot vagy egyéb betegséget, ezért a brit boltokban tilos az árusításuk. A törvény azonban az internetes rendelésekre már nem terjed ki, ezért bárki könnyedén beszerezheti azokat - mint ahogyan azt Sarah Dean is tette.

Túl kövérnek és emiatt csúnyának érezte magát a háromgyerekes édesanya, Sarah Dean. Megpróbált ugyan fogyókúrázni, de úgy tűnt, semmi sem válik be igazán. "Karácsonykor megfogadtam, hogy lefogyok, de hiába diétáztam, nem használt. Ezért, amikor egy barátom a fogyókúrás tablettát javasolta, gondoltam, végre gyorsan és garantáltan fogyhatok" - mesélte Sarah, aki ezután élete legborzalmasabb élményét élte át.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Négy óra múlva lebénult

Az édesanya egy szépségszalon óriásplakátján hirdetett tablettákból, a Phenphedrine-ből vásárolt. A szalonban csak annyit mondtak, az adag két hétre elég, és utána jöjjön vissza újabb csomagért. Miután azonban bevette az első tablettát, Sarah nagyon rosszul lett, szörnyű fejfájás és csillapíthatatlan szomjúság kínozta. Idővel a tünetek csak rosszabbodtak: a tabletta bevétele után négy órával a 31 éves asszony lebénult, nem tudta mozgatni a bal karját és lábát, majd percekre az eszméletét is elvesztette. A férje azonnal a háziorvoshoz, majd kórházba vitte, ahol, miután az orvosok kizárták a stroke és az agyvérzés lehetőségét, agyhártyagyulladásra gyanakodtak.

Ekkor azonban James megemlítette a fogyókúrás tablettát is, amiről végül kiderült, hogy amfetamin alapú, és ezért már évekkel ezelőtt betiltották. Szerencsére az asszony nem szenvedett komolyabb károsodást, és egy héttel később teljesen helyrejött. "Nincsenek rá szavak, hogy leírjam, mit éltem át, olyan volt, mint egy rémálom" - emlékezett vissza Sarah, aki az eset óta nem kockáztat, megpróbálja elfogadni önmagát, és egészséges ételekkel igyekszik lefogyni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.