Kifordult lábbal született, most balett-táncos

terápia tánc balett láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Járni sem tudott, mivel kifordult lábbal született Esme Phillips, most azonban egy balettelőadáson is fellép.

Bár 90 fokban elfordult lábbal született Esme Phillips, ma nemcsak járni, hanem táncolni is kiválóan tud. Az orvosok tanácsára kezdett el táncolni, akik a születésekor úgy gondolták, a mozgás jót tenne neki, és talán a későbbi nagyobb operációt is elkerülheti vele. "Két választásunk volt: vagy elkezd táncolni, vagy két ponton is el kellett volna törni a lányom lábát, hogy járni tudjon. Ezért megpróbáltuk a balettet" - mesélte Emma Jane, a lány édesanyja.

Thinkstock
Thinkstock


A különbség elképesztő volt. Esme gyakorlatilag járni sem tudott, éppen csak totyogott, amikor elkezdett táncolni, majd hamarosan sokkal jobban lett. Esme heti négy alkalommal járt balettre és más táncokra. Akár napi hat órát is táncolt, ami a kedvenc időtöltése lett. "Bár még mindig fáj, amikor például felveszem a kezdőpozíciót, nagyon örülök, hogy nem kell megoperálni" - mesélte a 10 éves lány.

Édesanyja gyakran elviszi balettelőadásra és az operába lányát, aki később is folytatni szeretné a táncot. A kislány ráadásul annyira ügyesen táncol, hogy nemrég a híres Coppelia darabhoz is kiválasztották. Léo Delibes francia zeneszerző háromfelvonásos balettje nagy kihívás Esme számára, de édesanyja és a családja is egyaránt büszke a kislányra. "Nem is lehetnék büszkébbek rá! Különös érzés lesz azon a színpadon látni, ami előtt eddig nézőként ültünk" - fűzte hozzá az édesanya.

Fábry Sándor 57 évesen apa lett?http://www.life.hu/anyaskodj/20110307-fabry-sandor-apa-lett.htmlEgy kádban fürödtek - terhes lett a testvérétől a 14 éves lányhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110305-egy-kadban-furodtek-terhes-lett-a-testveretol-a-14.htmlA padlódeszkák alatt találták meg a 18 éves kismama maradványaithttp://www.life.hu/anyaskodj/20110304-a-padlodeszkak-alatt-talaltak-meg-a-18-eves-kismama-maradvanyait.htmlEgy-két szál nem árt a babának? - Dohányzás és várandóssághttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110304-tenyek-es-tevhitek-a-varandossag-alatti-dohanyzasrol.htmlBizarr gyerekkönyvek, amit jobb, ha nem veszünkhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110304-bizarr-gyerekkonyvek-amit-soha-ne-vegyel-meg.htmlHalva született, de 25 perc múlva feléledt a csecsemőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110303-halva-szuletett-de-25-perc-mulva-feleledt-a-csecsemo.htmlÁrulkodó széklet - Így ellenőrizd, hogy egészséges-e a baba!http://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110302-a-szeklet-szine-es-allaga-a-baba-egeszsegerol-arulkodik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.