Mézes, gyömbéres, wokban pirított zöldség tofuval

Makifood tofu recept zöldségek Chef Maki vegetáriánus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyen elkészíthető, gyors, finom vacsora hétköznapi estékre, ropogós zöldségekkel, pirított tofuval, wokban elkészítve.

Mézes, gyömbéres, wokban pirított zöldség tofuval


Hozzávalók a zöldséghez:


- 3 evőkanál olaj
- 1 db nagy vöröshagyma, saute-ra szeletelve
- 1 db répa, vékonyra szelve
- 1/2 brokkoli, részeire szedve, szára megpucolva, felvágva
- 10 db csiperkegomba, felszeletelve
- 3 db szárított shiitake gomba, vízben beáztatva 20 percre, felszeletelve, szára eltávolítva
- 1/8 csésze bambuszrügy, felszeletelve (opcionális)
- 1 csomag kemény tofu, csomagoljuk konyharuhába, helyezzünk rá nehezéket néhány percre, hogy a felesleges folyadékot kipréseljük belőle, majd vágjunk hosszú, vastag csíkokat belőle
- 2 csésze kínai kel, szeletekre vágva, szár és levelek elkülönítve
- 1 db kis csípős zöldpaprika, felszeletelve (opcionális)
- fekete szezámmag a tálaláshoz (opcionális)
- só, bors

Hozzávalók a szószhoz:











Elkészítés:


A szószhoz egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük félre.
A zöldségek elkészítéséhez hevítsünk olajat egy wokban, és elsőként pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a répát, a brokkolit, és keverjük gyorsan egy percig. Adjuk hozzá a kel torzsás részét, a csiperkegombát, a shiitaket, a tofut, a kínai kel maradékát és a bambuszt, majd a zöldpaprikát. Folyamatosan kevergetve süssük a zöldségeket addig, amíg már majdnem megpuhultak, de még egy kicsit ropogósak. Sózzuk, borsozzuk egy kicsit. Öntsük hozzá a szószt és keverjük, amíg besűrűsödik. Tálaljuk fekete szezámmaggal.

Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=kQwDNgHzWtlZOcBX

Tudtad?




Az Origo Borbár ajánlata: Bogdán Primavera 2009




Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Így fogyj édességgel, bűntudat nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110201-fogyokuras-edesseg-a-gyumolcskosar-receptje.htmlOlaszos csirkeragu gazdagon, Jamie módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110128-olaszos-csirkeragu-jamie-olivertol.htmlNaphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.htmlFilléres finomságok: illatos fahéjas csiga kelt tésztábólhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110121-fahejas-csiga-receptje.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.