terhesség agyhártyagyulladás tüdőgyulladás várandóság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Donna Hunt attól félt, ha kiderül a terhessége, elveszik tőle a babát a szociális gondozók. Ezért még akkor sem fordult orvoshoz, amikor súlyos beteg lett.

Attól rettegve, hogy elveszik a kisbabáját a szociális munkások, a 22 éves Donna Hunt eltitkolta a terhességét. Félelmei nem voltak alaptalanok, első gyermekét ugyanis már állami gondozásba helyezték, mivel párja, Gavin Harris elítélt szexuális bűnöző. Amikor júniusban felfedezte, hogy újra várandós, úgy döntött, ezúttal megpróbálja titokban tartani állapotát, remélve, hogy megtarthatja a kicsit. Bár a szociális munkásokban felmerült a gyanú - amikor az első gyermekét látogatta -, hogy terhes, ő azonban ezt többször is letagadta.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A kép illusztráció

Még akkor sem szólt senkinek, amikor tüdőgyulladást kapott, és orvoshoz sem mert fordulni. Végül már olyan rosszul volt, hogy a következő gyermekláthatást is lemondta. Állapota egyre súlyosabbá vált, fulladásos rohamai is voltak. Ekkor párja, Harris megpróbálta lélegeztetni, majd kórházba szállították. Az orvosok megpróbáltak segíteni rajta, az agya azonban már nem jutott elég oxigénhez. Ekkor, hogy a kisbabát megmentsék, császármetszést hajtottak végre a fiatal nőn. A kisbaba szerencsére életben maradt, édesanyja azonban agyhalott állapotba került. "Kedves és mosolygós volt, én még káromkodni sem hallottam soha életemben" - nyilatkozta Donna édesapja. A lány szüleinek ezután súlyos döntést kellett hozniuk: egy nappal a kisfiú születése után lekapcsolták Donnát a gépekről.

A halottkém megállapította, hogy Donna halálát tüdő-és agyhártyagyulladás okozta. Ha nem érezte volna úgy, hogy titkolnia kell a terhességét, valószínűleg korábban orvoshoz fordult volna, és az orvosok szerint akkor még tudtak volna rajta segíteni. A kisbaba egészséges, és jó állapotban hagyhatta el a kórházat, majd nevelőszülőkhöz került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.