Példátlan! 1 euróért vehetsz házat, és később sem kell fizetned!

vásárlás válság csőd ingatlan ötlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csődbe jutott vállalkozások és lakatlanná vált kisvárosok megmentésére találtak megoldást Olaszországban. Az északi Liguriában és a déli Szicíliában is egy euróért árulják a gazdára váró épületeket.

Jelképes áron kínálom gyáramat - hirdette a 40 év tevékenység után tönkrement vállalatát a savonai Telerobot tulajdonosa, David Corsini. Az Il Secolo XIX című liguriai napilapban közölt ajánlat egy feltételt szabott: az egy euróért gyárhoz jutó új cégvezetőnek nem szabad elbocsátani a vállalat huszonöt dolgozóját. Corsini a kedvező árban reménykedik, ha így sem akad vevő, március végén felszámolják a gyárat.

Fotó: Szabó Balázs [origo]
Fotó: Szabó Balázs [origo]

Forradalmi ötlet

A szicíliai Salemi művészettörténész-polgármesterének, Vittorio Sgarbinak 2008-ban jutott eszébe, hogy az 1968-as földrengés óta magára hagyott kisvárost újjáélessze. Egy euróért kínálta Salemi középkori házait. Azóta tízezren jelentkeztek még az Egyesült Államokból is, az új tulajdonosoknak az alacsony árért cserébe helyre kell állítani az épületeket. Salemi példáját követte a liguriai Carrega Ligure is. A kisvárost a 20. század elején 2300-an lakták, most 98 a bejelentett lakos. 600 lakás vásárolható darabonként egy euróért.

11 évig bujdosott, végül egy ártalmatlan lasagne buktatta lehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110310-11-evig-bujdosott-vegul-egy-artalmatlan-lasagne-buktatta-le.htmlLegyél te is szatyortárs! - És spórolj!http://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110309-szatyorkozossegek-vasarlas-okosan-olcson.html60 ezret fizetnek egyetlen hamburger elfogyasztásáérthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110309-60-ezret-fizetnek-egyetlen-hamburger-elfogyasztasaert-nagybritanniaban.htmlÍzek, imák, csodás pizzák - Vendégségben Da Michelénélhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110309-izek-imak-csodas-pizzak-vendegsegben-da-michelenel.htmlMézes, gyömbéres, wokban pirított zöldség tofuvalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110308-mezes-gyomberes-wokban-piritott-zoldseg-tofuval.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.