Egyetlen lakosa van az amerikai falvacskának

falu lakos egyedül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Álmodoztál már arról, hogy milyen lenne teljesen egyedül élni egy lakatlan szigeten? Don Sammons, ha nem is egy szigeten, de egy kis faluban él, annak egyedüli lakosaként - és egyáltalán nem érzi magát magányosnak.

Hihetetlen, de létezik Amerikában egy nagyon kis falu, amelynek mindössze egyetlenegy lakosa van, a 60 éves Don Sammons. A Buford nevű falucska Wyoming megyében található, és még egy saját benzinkútja is van. Don még 1980-ban költözött el feleségével Los Angelesből, hogy hat kis házat megvásárolva nyugodtabb életet élhessenek. Akkoriban sem laktak a faluban túl sokan: mindössze heten éltek Bufordban, akik az akkor épülő vasúton dolgoztak. 1990-ben aztán ők is elköltöztek, és 15 évvel később a felesége halála után a fia is másutt telepedett le, ezért Don teljesen egyedül maradt.

www.wyomingtourism.org
www.wyomingtourism.org

A benzinkút, ahol Don dolgozik

Egyedüli lakosként azonban az átutazó forgalom miatt mégsem érzi magányosnak magát Don - a falucskán naponta körülbelül 1000 látogató halad át. "Mindenki megáll itt, mert izgatja az embereket, hogy megtalálják ezt a világ tetején lévő helyet" - tette hozzá a férfi. A kíváncsiskodókra pedig Mr. Buford is felkészült, számtalan szuvenírt lehet itt kapni. Van burfordi bögre, képeslap és egyéb ajándéktárgy. A férfi így remekül megél a bolt és a benzinkút bevételeiből.

Télen azért a forgalom is kisebb, hiszen akkor orkán erejű jeges szél tombol a hegyekben, és a hőmérséklet általában -20 fok körül mozog.
"A semmi közepén van ez a hely, de mi rögtön beleszerettünk. Tudtam, hogy szeretni fogom az itteni lassú életet, a kutyákkal, lovakkal és macskákkal - a téli hideg ellenére is".

Példátlan! 1 euróért vehetsz házat, és később sem kell fizetned!http://www.life.hu/hazitunder/20110312-1-euroert-kinaljak-a-hazakat-olaszorszagban.html11 évig bujdosott, végül egy ártalmatlan lasagne buktatta lehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110310-11-evig-bujdosott-vegul-egy-artalmatlan-lasagne-buktatta-le.htmlCsótány is szerepelt feltétként a pizzánhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110308-csotany-is-szerepelt-feltetkent-a-pizzan.htmlCsak 29 éves volt! Meghalt az egészségtelen életmód mintaképehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110304-csak-29-eves-volt-meghalt-az-egeszsegtelen-eletmod-mintakepe.htmlRitka trópusi állatot talált a hűtőjében! - az eprek között bújt meghttp://www.life.hu/hazitunder/20110224-ritka-tropusi-allatot-talalt-a-hutojeben-az-eprek-kozott.htmlVV4: Éva szülei elveszíthetik otthonukathttp://www.life.hu/hazitunder/20110223-vv4-eva-szulei-elveszithetik-otthonukat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.