Így fogyj galandféreggel! - A legőrültebb diéták

diéta fogyás bélféreg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg a legtöbb nő legalább egyszer az életében valamilyen okból ráveszi magát egy önsanyargató fogyókúrára. Vannak azonban olyanok, aki megszállottá válnak, és néha képesek szó szerint mindent megtenni a soványságért - akár a következő diétákat is hajlandóak követni. Íme, négy igencsak elvetemült fogyási módszer!

A Levegő-diéta

Egyesek szerint az emberi szervezet működéséhez nincs szükségünk táplálékra, legalábbis nem a hagyományos értelemben. A Levegő-diéta szakértői úgy tartják, hogy ételek helyett a nap sugaraiból is képesek vagyunk elegendő tartós energiát felvenni. Ez a módszer persze megkövetel némi ezoterikus beállítottságot - és jó adag elvetemültséget is.

Diétás, de FINOM?




thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A Horace Fletcher-féle diéta

"A természet majd megbünteti azokat, akik nem rágnak rendesen" - mondogatta a különös diétás elméleteiről híres Horace Fletcher. Úgy gondolta, hogy minden falatot legalább 32-szer meg kell rágni, hogy az étel ne terhelje meg a gyomrot és kevésbé hizlaljon. Utóbbiban van némi igazság, Fletcher további tanácsainak azonban annál kevésbé volt: azt javasolja, hogy rágás közben a fogyókúrázó billentse hátra a fejét, és csak a folyékony tartalmat nyelje le, a szilárd részeket köpje ki.

Sőt, szerinte a folyékony táplálékokat is meg kell rágni, de ha valaki dühös vagy szomorú, jobb, ha egyáltalán nem is eszik. Fletcher 69 évesen, milliomosként halt meg, vagyonának nagy részét persze a diétája népszerűségének köszönheti.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Gyümölcsdiéta

Elsőre talán ésszerűnek tűnhet a diéta követése, csakhogy súlyos alultápláltsághoz vezethet. A gyümölcsdiéta ugyanis csak a gyümölcsök fogyasztását engedélyezi, mely azon az elven alapul, hogy a Paradicsomban Ádám és Éva sem fogyasztottak egyéb táplálékot, vagyis vissza kellene térnünk az emberiség eredendő táplálkozásához.

Ebben az esetben azonban a szervezet nem jut hozzá a számára alapvetően fontos tápanyagokhoz és a működéséhez nélkülözhetetlen anyagokhoz, olyanokhoz, mint amilyen a kalcium, a fehérje, a vas, a cink, a D-vitamin, a legtöbb B-vitamin, valamint az esszenciális zsírsavak.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Galandféreg-diéta

Elvileg ez a diéta valósítja meg minden fogyókúrázó nő álmát: ehetsz, amennyit akarsz, mégsem hízol. Gyakorlatilag azonban amellett, hogy borzasztóan undorító, az egészségre is veszélyes. A diéta akkor született meg, amikor az emberek rájöttek, hogy az emésztőrendszerbe véletlenül bekerült férgek fogyást eredményeznek. Ekkor voltak, akik egy cseppet sem viszolyogtak, hanem mint fogyókúrás módszert kezdték el alkalmazni a férgeket.

A diéta egyébként nagyon egyszerűen és hatásosan működik, csak néhány illegálisan beszerzett galandféregpetére van szükség, amit az ember lenyel, és miután azok jó nagyra kifejlődtek, felemésztik az elfogyasztott táplálékot.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.