Makifood recept zöldségek gasztronómia Chef Maki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, mely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Ezt az ételt kapcsos formában is el lehet készíteni, sőt a háztartások többségében így készül. Rétegezett ételről van szó, rengeteg variációban, készülhet húsos és zöldséges változatban is. Maki egy zöldségeset készített el nektek.

Zöldség timbale



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Hozzávalók:


- 2-3 darab cukkini, vékonyra szelve
- 2 darab padlizsán, vékonyra szelve
- 2-3 paradicsom, vékonyra szelve
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 3 evőkanál reszelt ementáli sajt
- extra szűz olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:




Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!



http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LJ77aPBeFctpH08Q


Az Origo Borbár ajánlata: Simonsig Sauvignon Blanc Semillon 2007


A padlizsán, a cukkini és egyébként a zöldségek javarésze - talán a cékla az egyetlen kivétel - egyértelműen fehér bort kíván. Ezúttal is egy fehérre esett a választásunk, méghozzá a grillezett étel mellé kerestünk egy olyan társítást, melyben felsejlik a kakukkfű, harmonizál a sajt krémességével és a pirított zöldségek édességével. Ugyanakkor száraz bor lesz a választás, talán egy enyhe játékos édességgel benne. A dél-afrikai Simonsig pincészet sauvignon blanc és semillon házasításából készült itala ízében trópusi gyümölcsöket és élénk savakat ígér, vágott füvet, melyet gyenge ásványosság kisér és egy enyhe borsosság a lecsengésében. Komplex, hosszú utóíze és kora ellenére még mindig friss savai behízelgőek, és ehhez az ételhez is nagyon jól passzolnak.

Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Így fogyj édességgel, bűntudat nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110201-fogyokuras-edesseg-a-gyumolcskosar-receptje.htmlOlaszos csirkeragu gazdagon, Jamie módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110128-olaszos-csirkeragu-jamie-olivertol.htmlNaphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.htmlFilléres finomságok: illatos fahéjas csiga kelt tésztábólhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110121-fahejas-csiga-receptje.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.