átalakítás gyerekszoba bútor lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekszoba berendezése általában rengeteg pénzbe kerül. Többek között ezért is érdemes mindenből praktikus és időtálló darabot venni, de az sem árt, ha a gyerkőc növekedésével a bútorok magassága vagy hossza is állítható. Így egyszeri kiadással hosszú távra berendezhetjük a pici birodalmát.

Nyújtható kiságy

Az újszülött babának a legmegfelelőbb fekhely a rácsos kiságy vagy bölcső. Ahogy azonban járni kezd a gyerek, úgy változnak a szokásai is, és eljön a nap, amikor rács nélküli ágyban is biztonságosan tud aludni. Ha nem akarunk minden fázishoz új bútort vásárolni, érdemes olyan kiságyat nézni, mely a későbbiekben kibővíthető.

www.stokkebudapest.hu
www.stokkebudapest.hu

A Stokke variálható kiságya például minden igényt kielégít: kerekeken gurítható gyönyörű íves bölcső, mely járókává alakítható, aztán pedig nyitott kisággyá. Igazán praktikus, "minden egyben" darab. A kerekeken gördülő járóka nagyon jó szolgálatot tesz, főzés vagy takarítás során abba a helyiségbe húzhatjuk, ahová szeretnénk, így mindig szem előtt lesz a pici. Amikor már járókára sincs szükség, junior szett megvásárlásával a nagyobb gyerek vagy kiskamasz biztonságos ágyául is szolgál, melyen a fellépő kivételével mindenhol végigfut a rács, így a leeséstől sem kell tartani. Ha ez nem lenne elég, az ágy végül két karszékké is szétszerelhető.

www.stokkebudapest.hu
www.stokkebudapest.hu

Átalakítható pelenkázó

A pelenkázó komód beszerzése szintén elengedhetetlen a kisbaba érkezésekor, de nem mindegy, milyet választunk. Kapható nyitott vagy ajtóval zárható polcos, guruló vagy fix kivitel, de az átalakíthatóság szempontjából érdemes olyat venni, amiről az oldalvédők leszerelhetők, így később szekrényként funkcionálhat, melyben a már szobatiszta gyerek ruháit vagy játékait tarthatjuk.

www.ikea.com
www.ikea.com

Kapni olyan pelenkázó komódot, mely később kisasztallá variálható, de fel lehet lelni olyat is, melyben a pelenkázó lapot felhajtva kiskádat találunk, így még praktikusabb a használata.

Állítható, formálható szék

A szék esetében sem mindegy, mit választunk. Az ülni tudó babáknak a legalacsonyabb, támlás kisszék való, természetesen az etetőszék mellett. A nagyobbacskák igényeihez azonban az már nem igazodik, így ebből a bútorból is érdemes állíthatót venni. Az etetőszék esetében figyelni kell arra is, hogy a lábtartó is állítható magasságú legyen, hiszen nem mindegy, hogy egyéves vagy hároméves kisgyerek ül velünk az asztalnál.

www.giraffeclub.hu, www.babitu.hu
www.giraffeclub.hu, www.babitu.hu

Kaphatóak praktikus etetőszékek is, melyek később átalakíthatók kisasztallá és kisszékké, ilyenek például a Giraffe Club vagy a Chipolino City termékei. Nagyobb gyerekek esetében praktikus lehet az állítható magasságú és támlájú forgós szék, mely többféle színnel és mintával kapható.

Gyerekkel növő asztal

A gyerek asztalának is lépést kell tartania a kicsi növekedésével, így nem árt, ha a lapját hozzá lehet igazítani a gyerkőc magasságához. A Moll bútoráruházban kapható asztaloknál szerszámok nélkül is beállíthatod a kívánt magasságot 112 és 202 cm között, fajtától függően fokozatmentesen, vagy 10 fokozatonként.

www.mollbutor.hu
www.mollbutor.hu

A kényelemhez a dönthető asztallap is hozzájárul, így a tanuláshoz vagy játékhoz be lehet állítani a gyerek hátának és alkarjának legmegfelelőbb pozíciót. Az asztallap általában nagy felületű, ami kell is a sokféle holmi átlátható elhelyezéséhez, a sarkok lekerekítettek a biztonság érdekében, de ezt a célt szolgálja a kéz becsípődése elleni védelem is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.