Így lehetsz gazdag egyetlen trükkel! - Spórolnod sem kell

színek pénzügyek feng shui dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak a megélhetésedről gondoskodnál, hanem jó lenne, ha jutna jobb ruhákra és szórakozásra is? Vagy csak bebiztosítanád az anyagi helyzeted jövőjét? Összpontosíts a lakásod megfelelő részére, és vesd be a feng shuit!

Thinkstock
Thinkstock

A több ezer éves térrendezési tudomány nem tesz csodákat, de segít az élet azon területére összpontosítani, ahol arra szükséged van. Mivel a feng shui a lakás egyes részeit az élet bizonyos területeihez rendeli, az anyagi helyzetedre azáltal is hatással lehetsz, ha változtatsz az otthonod berendezésén.

A kulcs a gazdagság és siker területe

A feng shui legfontosabb eszköze, a bágua térkép kilenc egyenlő részre osztja a lakást - a gazdagsággal és a sikerrel a dél-keleti rész van kapcsolatban. Mint ahogy minden területnek, ennek is megvan a maga domináns eleme, színe és anyaga, ám mielőtt bármilyen átrendezésbe kezdenél, tegyél itt rendet. Ahhoz ugyanis, hogy a megfelelő energiák eljuthassanak a területre, nem szabad a lakásban tartanod semmi olyan tárgyat, amely törött, amelyet nem kedvelsz, vagy amelyet már régóta nem használsz. A kupacokat is szüntesd meg: mindennek találd meg a helyét, ne hagyd, hogy elfoglalják a teret. Olyan környezetben, ahol rend van és elegendő szabad tér, a pozitív chi energia is jobban áramlik - márpedig ez a kulcsa a sikernek.

Színek, anyagok, formák

A feng shui szerint az egyes területeket, és közvetve a hozzá kapcsolódó élettereket azáltal erősítheted, ha bevonzod a chi-t, továbbá biztosítod ott annak megfelelő áramlását. Ezt a renden túl úgy teheted meg, ha figyelembe veszed az adott terület domináns elemét, és a hozzá tartozó színeket, anyagokat költözteted be otthonod ezen részére. A gazdagság és siker területen a fa elem a domináns, melyet a vízzel erősíthetsz.

Thinkstock
Thinkstock

A színek tekintetében a fekete és a sötétkék előnyös itt - természetesen csak mértékkel, hiszen ezek a színek optikailag jelentősen csökkentik a teret, arról nem beszélve, hogy a sötét színek a hangulatodra is rossz hatással lehetnek. A feng shui is csak a megjelenítésüket tanácsolja. A tárgyak tekintetében a vízzel kapcsolatos darabokat részesítsd előnyben: egy, a vízfelszínt idéző kisebb tükör a falon jó hatással van a chi-re, melynek az áramlását is segíti. Egy szobaszökőkút vagy egy csobogó is hasznos, de ezeket akváriummal is kiválthatod. A lekerekített sarkok, az apró, kerek levelű növények mind az energia bevonzását segítik, hiszen az aprópénz kerekded formájára emlékeztetnek.

Szükséges és haszontalan tárgyak

A gazdagság és siker területén lehetőleg ne tarts befizetetlen számlákat, tartozásra emlékeztető iratokat, kimutatásokat a banktól. Csak ép, mindennap használt és kedvelt tárgyak, bútorok legyenek itt - a törött, nem kedvelt darabok csak arra emlékeztetnek, hogy újra lenne szükség, amelyekre esetleg most nem futja. Ha a fal vagy a csövek hibásak a lakás ezen területén, a hibákat mielőbb javítsd ki - legfőképpen a penészes, málló vakolatot, az ugyanis az anyagi helyzeted szétesését szimbolizálja.

Thinkstock
Thinkstock

Jó, ha van egy kis komód vagy asztalka a gazdagság és siker területén, a feng shui szerint ugyanis hasznos, ha tartasz itt néhány pénzérmét. A komódot vagy az asztalkát piros terítővel takard le, és utóbbiakat ezen tartsd. Az anyagi javakra emlékeztető tárgyak is segítenek erősíteni a területet, az értékes ékszereidnek, bankkártyádnak ezért ez a legjobb hely a lakásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.