pusztító vihar túlélés forgószél tornádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas pusztítást végzett az a tornádó, amely egy nyolcéves kisfiút is magával ragadott - utóbbi azonban csodával határos módon épségben megúszta a nem hétköznapi utazást.

Több kilométeres körzetben szinte mindent elpusztított az az óránként 200 km-es sebességgel haladó tornádó, amely a nyolcéves Reginald Epps Jr. családja házára is lecsapott. A család ugyan a hírekből értesült arról, hogy a forgószél feléjül tart, de akkor még nem gondolták, hogy el kellene hagyniuk a házat. Egy órával később a tornádó egyik pillanatról a másikra csapott le, a háromgyermekes családnak pedig ekkor már szinte esélye sem volt a menekülésre.

Forrás: AFP
Forrás: AFP



"Éppen a konyhában álltunk a feleségemmel, amikor meghallottuk a szél zúgását. A következő pillanatban a ház hátsó részében az összes ablak kitört" - idézte fel az eseményeket a kisfiú édesapja. A szülők hiába próbálták a gyerekeket biztonságos helyre vinni, a kis RJ-t elragadta a forgószél, és kilencméteres magasságba repítette. "Felnéztem, és csak azt láttam, hogy a falak a tetővel, valamint RJ-vel együtt a levegőbe emelkednek. Az egész egy pillanat alatt történt, így hiába próbáltam elkapni, már késő volt" - tette hozzá a tűzoltóként dolgozó édesapa. A család ekkor a ház alagsorába menekült. Harminc másodperccel később aztán a tornádó, miután mindent elpusztított, eltűnt.

"Miután továbbállt a tornádó, és kezdtem megnyugodni, egy sötét sziluettet láttam kibontakozni a távolban, amely felém tartott. Aztán megláttam, hogy RJ az. Egyszerűen nem tudtam elhinni. Egy ilyen tornádónak hihetetlen ereje van, a házunk deszkái a szomszéd telkén landoltak. RJ-vel akármi történhetett volna."
A kisfiú később elmesélte, hogyan kapta fel a forgószél, hogyan tette le a földre, és hogyan úszta meg az egészet mindössze néhány karcolással és horzsolással. Esete azért is rendkívüli, mert mindeközben a szülei majdnem meghaltak: az apjának több bordája is eltörött, és a tüdeje is kilyukadt. A kisfiú a történtek óta képtelen kiheverni a traumát: a mai napig problémái vannak az alvással, és nem egyszer gyötrik rémálmok, ha elnyomja az álom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.