fiatalítás antioxidánsok magvak dió szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha örök életet nem is, de fiatalosabb külsőt biztosan remélhetsz már napi néhány szem dió elfogyasztásától - derült ki a legújabb kutatásokból.

Már napi néhány szem dió elfogyasztásával is rengeteget tehetsz a szépségedért és az egészségedért, a magvak közül ugyanis a dióban található a legtöbb antioxidáns. A pennsylvaniai Scranton Egyetem kutatása szerint más magvakhoz, például a pisztáciához, mandulához, vagy éppen a mogyoróhoz képest körülbelül dupla mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat. A kutatók azt is hangsúlyozták, hogy a dió kiváló fehérjeforrás is, ami ezért a húsok helyettesítésére is alkalmas.

Tipp: Nyerj 100.000 Ft értékű wellness hétvégét a Danubius Health Spa Resort Hévíz**** superiorba!



Thinkstock
Thinkstock

Miután a tudósok éveken át tanulmányozták e természetes csodaszernek a kis mennyiségben fogyasztott hatásait, az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a szívbetegségek, a rák és a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának a kockázatát is. Bár már ezek miatt a pozitív hatások miatt is elegendő okunk lenne beépítenünk a dót az étrendünkbe, az eredményekből az is kiderült, hogy E-vitamin tartalma ráadásul akár az egyéb magvakhoz képest 15-ször magasabb is lehet.

Így küzdd le az allergiát! - Hatékony megoldások otthonrahttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110429-igy-kuzdd-le-az-allergiat-hatekony-megoldasok-otthonra.html4 növénygyilkos hiba, amiről nem is gondolnád, hogy árthttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110429-4-novenygyilkos-hiba-amirol-nem-is-gondolnad-hogy-art.htmlÍgy lehetsz gazdag egyetlen trükkel! - Spórolnod sem kellhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110427-igy-lehetsz-gazdag-egyetlen-trukkel-sporolnod-sem-kell.html5 különleges, de gyors húsvéti recept - Ha unod az egyszerű főtt sonkáthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110418-5-kulonleges-de-gyors-husveti-recept-ha-unod-az.htmlNagy tavaszi boltkörkép - Tavaszi trendek a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110417-nagy-tavaszi-boltkorkep-tavaszi-trendek-a-lakberendezesben.htmlA francia minestrone: pistou leveshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110415-a-francia-minestrone-pistou-leves.htmlTévhit, hogy nem hizlal a bioélelmiszer!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110414-tevhit-hogy-nem-hizlal-a-bioelelmiszer.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.