Az 5 legfinomabb illat a lakásba - Költöztesd be a tavaszt!

illóolaj tavasz légfrissítő illat gyertya lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal már az is elég ahhoz, hogy jól induljon a reggeled, ha friss virágok illata vagy a lenge tavaszi szellő frissessége ébreszt. Ha vidéken élsz, erre nagyobb az esélyed, ha viszont nagyvárosban vagy forgalmas helyen, hívd segítségül a lakásillatosítókat.

Megnéztük a legnépszerűbb gyártók kínálatát, és kiválogattunk néhány tavaszi különlegességet, amelyek minden bizonnyal téged is rabul ejtenek majd.

Thinkstock
Thinkstock

Illatos virágcsokor - minden nap

Nincs mindenkinek lehetősége nap mint nap virágcsokrokkal telehalmozni a lakását csak azért, hogy kellemes illat uralkodjon a falak között. Ha te is sajnálod erre a pénzed - esetleg a virágokat óvnád -, szerezd be az angol Claremont&May illatosítóját. A Cut Flowers nád diffúzora a vágott tavaszi virágok illatával tölti meg az otthonodat. A termék azonban nem csak természetes illatával hódít: az egyszerű vonalú, de mutatós üvegcse dekoratív látványt nyújt.

www.claremontandmay.com
www.claremontandmay.com

A diffúzorhoz tíz nádat mellékelnek, ezek felszívják az alkoholmentes illatos olajat, és egyenletesen, a gyertyáknál biztonságosabb módon szórják szét az illatot a lakásban. A diffúzor, melyet Budapesten az Ambiente üzleteiben szerezhetsz be, 220 ml-es kiszerelésben kapható, ára pedig nagyjából 5000 és 6000 forint között mozog.

Napsütés és a tenger illata - otthon

Képzeld el, hogy a házimunka helyett napsütötte tengerparton sétálsz, ahol gyengéden simogat a langyos szellő, mely messzi narancsvidékek illatát hordozza. Ha tetszik a kép, akkor költöztesd be az otthonodba a Yankee Candle Beach Walk diffúzora segítségével. A Yankee Candle illatosítója a tengeri pézsma és a sós tengervíz illatával kényeztet, csipetnyi narancsvirággal és mandarinnal.

www.yankeecandle.com
www.yankeecandle.com

Ez a diffúzor is biztonságosan és egyenletesen illatosítja a levegőt, ráadásul az üveg tartalma nem illan el gyorsan. A diffúzor ára 3000 és 4000 forint között mozog, de az illatot nem csak ebben a kiszerelésben szerezheted be: a cég kínálatában találni autóillatosítót, illatgyertyát és lakásillatosító spray-t is.

Csábító cseresznyevirág - cigiszag ellen is

Ha előfordul, hogy rágyújtasz a lakásban, vagy a vendégeidnek engeded meg néhanapján, hogy elszívjanak egy cigarettát, akkor tanácsos olyan lakásillatosítót beszerezned, mely nem elnyomja a szagokat, hanem semlegesíti azokat, és úgy tölti meg kellemes aromákkal az otthonod.

A Brise Sense&Spray japán kert illatú légfrissítője jó választás, ráadásul az automata légfrissítő megújult külsejének köszönhetően lakásod diszkrét dísze is lehet.

www.briseillatvarazs.hu
www.briseillatvarazs.hu

A termék különlegessége, hogy mozgásérzékelővel látták el, így feleslegesen nem permetezi a parfümöt - mozgás esetén sem mindig, csupán 20 percenként fúj egyet. Az automata funkció mellett lehetőség van arra, hogy magad is szabályozd, ehhez csupán egyetlen gombot kell megnyomnod rajta. Ára baráti: a japán kert friss, virágos illatát körülbelül 1500 forintért viheted haza.

Narancsvirág a Földközi-tengerről

A narancsfák virágzáskor kellemesen édeskés illatot árasztanak. A Földközi-tenger vidékén nagy népszerűségnek örvend ez az illat, olyannyira, hogy az apró, fehér virágokat nemcsak a fákon élvezik, hanem le is párolják őket, az így előállított narancsvirágvizet pedig a szobák és az ételek illatosításához használják többek között.

Ezt a pompás illatot kölcsönzi az otthonodnak a L'Occitane Fleur Cherie illatgyertyája is, ami önmagában felér egy egész liget virágzó narancsfával.

www.loccitane.hu
www.loccitane.hu

A 100 grammos illatgyertya nagyon sokáig elég, mert egyenletesen, kellemesen árasztja finom illatát, és lassan ég. Éppen ezért legfeljebb egy nap négy órán át tanácsos égetni. Az illatgertya ára 4000-6000 forint között mozog.

Muskátli és levendula tánca

A Colonial Candle Simple Breeze illatgyertyájában friss, ózondús árnyalatok emelik ki a muskátli és a levendula virágos illatát, a friss levegő erejét pedig a pézsma és szantálfa hivatott felidézni.

www.colonialcandle.com
www.colonialcandle.com

A Colonial Candle illatgyertyáját úgy alkották meg, hogy akár 100 órán át égjen, és a viasz teljesen elfogyjon a végére. Utóbbi kiváló minőségű, ahogy azok a hozzáadott illóolajok is. A gyertya különlegessége, hogy két kanóccal látták el, melynek köszönhetően szabályozhatod az illatok erősségét. A gyertya ára 3000 és 6000 forint között mozog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.