meddőségi kezelés meddőség gyermekáldás béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy negyvenéves San Diegó-i nő tíz év alatt tíz gyermeket szült, de mindegyik kisbabát örökbe adta. Így akart segíteni a meddő párokon.

Tíz év alatt Yvonne Heller tíz kisbabának adott életet, és habár terhességei minden pillanatát örömmel élte meg, végül mindegyik babát örökbe adta. A negyvenéves nő ezzel ráadásul rekordernek is számít, legalábbis Amerikában: ott eddig ő adta örökbe a legtöbb kisbabát.

Thinkstock
Thinkstock

Yvonne-t ezért most már csak "A Béranyaként" emlegetik, és gyakorlatilag a béranyaságból él. Tíz évvel ezelőtt döntött úgy az akkor 30 éves nő, hogy béranyaként segít egy meddő páron. Akkor annyira meghatotta az érzés, hogy segíthetett, hogy képtelen volt megállni, folyamatosan új terhességeket vállalt.

"Hihetetlenül jó érzés tudni, hogy tíz kisgyerek él valahol a világban, akit szeretnek, csak azért, amit tettem" - magyarázta Yvonne, aki egy ügynökségen keresztül találkozott az első meddő párral. A nő tőlük akkor 18 000 dollárt kapott, de, ahogy ő mondta, ez kevésbé számított, sokkal fontosabb volt számára, hogy segíthetett. Egyetlen kérése csupán annyi volt, hogy minden évben küldjenek a babákról egy képet, hogy láthassa, hogyan nőnek fel.

Már nem lehet több gyereke

Az első párt az évek során még öt követte, és mivel mesterséges megtermékenyítéssel ültették be minden esetben a petesejteket Yvonne-ba, többnyire ikreket szült. Végül tíz év alatt eljutott a tíz örökbeadott gyermekig. Bár a gyerekeket nem nevelhette fel, boldoggá tette a tudat, hogy örömet okozhatott olyan embereknek, akiknek nélküle sosem lehetett volna saját gyermekük. Volt például, hogy a NASA egyik űrhajósa gyermekét hordta a szíve alatt, aki annyira hálás volt ezért neki, hogy mikor a baba megszületett, az űrből hívta fel, hogy megköszönje. Yvonne a tíz örökbe adott baba után most, hogy negyvenéves lett, már nem vállal több terhességet. Ettől függetlenül továbbra is az ügynökségnél marad, hogy tanácsadóként ezentúl is segíthessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.