Tiltott lista! Ezeket távolítsd el a lakásból, ha meg akarod tartani a párod

párkapcsolat feng shui lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boldog jövő érdekében jó, ha körbenézel a lakásodban, és eltávolítod azokat a tárgyakat, melyek kedvezőtlenül befolyásolhatják a párkapcsolatod.

A kapcsolatokban természetes, hogy léteznek hullámvölgyek a boldog időszakok megszakításaként, de az is megeshet, hogy egy-egy ilyen mélypont a kelleténél tovább tart. Így már nemcsak a hétköznapok válnak borússá, de a jövő is megkérdőjeleződik. Ugyan nem léteznek olyan tárgyak vagy eszközök, amelyek közvetlenül tudnának hatni az érzelmekre, vagy éppen problémamegoldó funkcióval rendelkeznének, ha emberekről van szó, az ősi kínai térrendezési tudomány szerint azonban léteznek negatív hatású dolgok. Ezek egyáltalán nem a harmóniát erősítik.

Thinkstock
Thinkstock

Mindennek rezgése van

A kínai tudomány tanácsai részben a tárgyak energiaáramlás szempontjából optimális elhelyezkedésén alapulnak, részben pedig azon, hogy mindennek, ami minket körülvesz, egyedi rezgése van - ami lehet pozitív vagy negatív hatású.

Bár lehet, hogy a racionálisabb gondolkozásúaknak megfoghatatlan és érthetetlen, hogy egy kődarabnak vagy éppen egy dísztárgynak hogyan lehet bármilyen kisugárzása is, sőt a tárgy tudatalattira való hatása sem biztos, hogy elfogadható magyarázat, az vitathatatlan, hogy igenis hatással vannak a közérzetünkre a minket körülvevő tárgyak. A feng shui szerint a felosztott lakás különböző pontján az élet más-más területét befolyásolhatják a dolgok - e szerint a szerelem rész a lakás dél-nyugati területén helyezkedik el, amelyre nem árt összpontosítanod, de sokat számítanak a hálószobádban elhelyezett kiegészítők is, függetlenül attól, hogy az a szerelem területén található-e.

Tiltott listán a régiségek

A párkapcsolat szempontjából rossz hatással vannak a kérdéses területen található olyan tárgyak, melyek elromlottak, töröttek vagy sérültek. Ahogy önmaguk, úgy energiájuk sem teljes és pozitív. Javíthatatlanságot, sérülékenységet sugároznak, valamint mindig elromló, majd helyrehozhatatlan jellegű energiát árasztanak.

Thinkstock
Thinkstock

Ha ilyet találsz a hálószobád vagy a lakás dél-nyugati területén, mindenképpen távolítsd el onnan. Amit lehet, javíttass meg, ami felesleges, attól pedig válj meg, hiszen kacatokra amúgy sincs sok szükség. Különösen rossz hatással lehet a megállt óra, ami az aktuális állapotok bebetonozását és állandóvá tételét sugallhatja. Szintén rossz energiákat áraszt a lakásban a törött tükör, ami nemcsak a feng shui, de általános elképzelések szerint is rosszat jelent.

A múltbéli kapcsolatok emlékeit is tüntesd el. Amellett ugyanis, hogy esetleg a jelenlegi párodnak sem esik jól, ha az előző kapcsolatodból kapott ajándékot kiemelt helyen tartod, ez utóbbiak hatására a jelened részét fogja jelenteni a múltad - egészen addig, amíg el nem teszed azokat egy megfelelő dobozba. Ne legyen szem előtt: vidd le a tárolóba vagy a pincébe, tedd a szekrény aljába egy dobozba. Gyakorlatilag bármelyik megoldás jobb, mint az, ha szem előtt vannak a múlt darabkái.

Mindent csak párosan

Nem feltétlenül kell ismerned a szerelemhozó kiegészítők listáját ahhoz, hogy harmonikussá tedd a kapcsolatodat. Elég, ha a berendezés során párban gondolkozol az amúgy párban beszerzendő dolgokon túl is. Hiszen logikus, hogy a franciaágyhoz két éjjeli lámpa dukál, de ha új bögrét veszel magadnak, a lakás dél-nyugati része pedig éppen a konyha területére esik, mindenképpen érdemes egy párt is beszerezni mellé.

Thinkstock
Thinkstock

Ha a hálószobai komódra egy aranyos porcelán- vagy kerámiafigurát néztél ki, kettőt vegyél belőle - a lényeg, hogy ami lehet, mind a párban létet sugározza. A páratlan dolgoknak pedig, ha lehet, találj más helyet. Kivétel ez alól a virágok száma. Ugyan közöttük is vannak kifejezetten szerelemhozó típusok, itt nem is ez számít igazán. A művirágot, a száraz virágokat, a kaktuszt felejtsd el, ezek ugyanis egyértelműen negatívvá tehetik a légkört. Míg az előbbi kettő a kapcsolat jellegét másíthatja meg, és teheti a múlt részévé azt, addig a szúrós és igénytelen növény problémákat vonzhat a szerelmi életedbe, így ezeket jobb, ha eltávolítod a területről.

Milyen az ágyad? Ezt árulja el szexuális életedről!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110810-milyen-az-agyad-ezt-arulja-el-szexualis-eletedrol.html4 dolog, ami azonnal szemet szúr a pasinak a lakásodban - És el is üldözihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110808-4-dolog-ami-azonnal-szemet-szur-a-pasinak-a-lakasodban.htmlEgy zebra is elég, hogy ne kívánjon a párod! - Harmóniagyilkos kiegészítőkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110714-egy-zebra-is-eleg-hogy-ne-kivanjon-a-parod-.htmlÍgy találhatod meg a nagy Ő-t egy egyszerű gyertyával - Plusz 9 szerelemhozó tárgyhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110621-igy-talalhatod-meg-a-nagy-ot-egy-egyszeru-gyertyaval-.htmlÍgy lehetsz gazdag egyetlen trükkel! - Spórolnod sem kellhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110427-igy-lehetsz-gazdag-egyetlen-trukkel-sporolnod-sem-kell.htmlMilyen jegyben születtél? Ilyen a tökéletes otthon számodra!http://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110411-milyen-jegyben-szulettel-ilyen-a-tokeletes-otthon-szamodra.htmlEzért nem működnek a párkapcsolataid! - Egyetlen apróság az okahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110325-ezert-nem-mukodnek-a-parkapcsolataid-a-kaktusz-hatasa-a.htmlEzért vagy folyton féltékeny! - A lakásodban a hibahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110307-feltekenyseget-okozo-dolgok-a-feng-shui-szerint-a-lakasban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.