Így teheti tönkre egyetlen tükör a párkapcsolatod

tükör párkapcsolat feng shui dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Okosan elhelyezett tükrökkel optikailag szinte megduplázhatod a lakás helyiségeinek méretét, és egyben sokat javíthatsz a fényviszonyokon is. A tükörrel nem árt azonban óvatosan bánni, a feng shui szerint ugyanis ártó hatása is lehet.

Thinkstock
Thinkstock


A feng shui fontos szerepet tulajdonít a tükröknek, mivel a térrendezési tudomány szerint jelentős hatással vannak az éltető energia, a chi áramlására. Egy jó helyre tett tükör lakályosabbá teheti a szobát, optikailag növelheti a méretét, javíthat a helyiségben uralkodó fényviszonyokon, továbbá távol tarthatja a negatív energiát, mely egyebek mellett a párkapcsolati problémákért is felelős lehet.

Tipp! Nézz be Jennifer Lopez luxusotthonába! Kattints a képgalériáért!


A forma, a méret és az elhelyezés kulcsfontosságú



A repedt vagy csorba tükröket, az antik vaktükröket, de még a divatos ferdén vágott formákat is érdemes kerülni, ezek ugyanis szintén negatív hatással vannak a lakásban uralkodó chire. Ovális és kerek tükröt viszont bátran válassz: ezek - legfőképpen akkor, ha fém keretben vannak - a gyerekek és kreativitás területén erősítik jól a chit, míg a lakás családdal kapcsolatos részén egész alakos gardróbtükröt érdemes elhelyezni, lehetőleg fakeretbe foglalva.

A legfontosabb tabuk a feng shui szerint

A hálószobában különösen meg kell gondolnod, hogy hova és milyen tükröt teszel. A feng shui szerint például könnyen felerősödhet benned a féltékenység érzése, ha az ágyból meg tudod pillantani a tükörképedet, hiszen azt sugallja, hogy van egy harmadik szereplő is a kapcsolatotokban. Ha nem tudsz lemondani a tükörről a hálóban sem, akkor olyan helyre tedd, hogy az ágyból ne lásd benne magad.

Thinkstock
Thinkstock


A tükör azonban nemcsak a párkapcsolatodban okozhat alattomosan feszültségeket, hanem saját magadban is. Ha gyakran felriadsz éjszaka, azért okolhatod az ágyad mellett lógó vagy álló tükröt, ami erősíti a belső feszültséget és idegességet. Ráadásul álmodból hirtelen felkelve meg is ijeszthet a képmutató. A hálószobában elhelyezett tükör a feng shui szerint azért okoz álmatlanságot, mert felébreszti az energiákat, és segíti a chi áramlását. Utóbbival nincs gond nappal, éjszaka azonban túlzottan megterheli a szervezetet, ami nem képes kikapcsolni, pihenni.

A hálószobán kívül a hosszú előszoba végébe se akassz tükröt, hiszen a hosszú, keskeny térben felgyorsult chit veri majd vissza, ami szintén nem jó. Sokkal jobb, ha a falra oldalra teszel tükröt, ezzel optikailag szélesítheted a keskeny teret. Nem ajánlott két tükröt sem egymással szembeállítani. Bár jól néz ki, mert látszólag végtelenné teszik a teret, zavaró és zavarba ejtő lehet a látvány, hosszú távon dezorientálttá tehet, és csökkentheti az életenergiád.

Tipp! Meztelenre vetkőztek a villalakók! Kattints a képgalériáért! (18+)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.