Csak 2000 óta vannak jelen a Földön - A te gyereked közéjük tartozik?

2011.10.05. 22:18

Hallhattunk már kristály- és indigógyermekekről is, egy ideje azonban újabb különleges képességű apróságok születnek a Földre.

Thinkstock

Minden gyermek egyedi és különleges. Olyannyira, hogy egyes nézetek szerint bejárásuk van más dimenziókba, és a mindennapokban is megéreznek, meglátnak olyan dolgokat, amelyeket a felnőttek már nem képesek, hiszen túlságosan felvették a kemény élet ritmusát. A kicsik különlegességére már Müller Péter is utalt egyik könyvében: mindenhol, ahol egy kisgyerek van, egy bölcs van. Ő maga a gyerek. Ezek alapján annyira nem is meglepő, hogy 2000 óta immár gyémántgyerekek születhetnek a világra.

Tipp! Különleges portrék hollywoodi sztárokról! Kattints a galériáért!


Kristály és indigó egyben

A gyémántgyerek olyan, mintha a nyugodt kristálygyereket és az aktív indigógyereket gyúrták volna össze. Ebből kifolyólag jellemző rájuk a hiperaktivitás, nagyon nehéz kordában tartani őket, és általában a megszokott nevelési stratégiák kudarcot is vallanak esetükben. Emellett különleges érzékenységgel viseltetnek a környezetük iránt. Megérzik a rossz, levert hangulatot, sőt fogékonyak arra is, ha a közelükben beteg valaki. A nagyobb csemeték ekkor már odamennek az illetőhöz, érintésük, közelségük jellemzően nyugtatóan hat a felzaklatott vagy fájdalmakkal küzdő személyre.

Szólj bele: Milyen vitaminokkal készültök a télre?


Thinkstock

Az átlagosnál nagyobb tudásszomj van bennük, és mivel magasabb szinteken rezegnek, a nem spirituális témák elég nehezen tudják lekötni őket. Ez ugyanakkor az előnyükre is válik, hiszen könnyen ráhangolódnak mások rezgéseire. Fejlett az igazságérzetük, és hajlamosak is kiállni másokért, főleg a gyengébbekért, miközben saját maguk is inkább az érzékenyebb típusú emberek közé tartoznak, így könnyen elsírják magukat.

Tipp! Plasztikázott férfiak a sztárvilágból! Kattints a képgalériáért!


Mi a céljuk?

Ha elfogadjuk egy magasabb rezgésszint létezését, amihez még az ezotériáért sem kell rajongani, akkor könnyebb megérteni, hogy élhetnek közöttünk olyan gyerekek és fiatalok, akik különböznek a többiektől, hiszen sokkal nyitottabbak az érzelmi dolgokra, akik személyiségét eredő romlatlanság veszi körül. Ők azért kerülnek közénk, mert egy céljuk van: segíteni az új energiák felfedezésében, és lojalitásra, nyitottságra, önzetlen szeretetre tanítani.

Thinkstock

Természetesen mások - a pszichológus véleménye

Gazdag Enikő pszichológus szerint a mai gyerekek, akárhogyan is nevezzük őket, egészen mások, mint az előző generációk. Érzékenyebbek, nyitottabbak, a szabályokat kevésbé fogadják el, öntörvényűek, okosak. Ennek oka gyökerezhet a felgyorsult világban, sokkal több impulzus és információ éri őket, és fogékonyabbak is ezekre a jelekre.

A pszichológia kevésbé foglalkozik azzal, hogy olyan nevet adjon a gyerekeknek, mint gyémánt vagy indigó, ehelyett arra koncentrál, hogy ez hogyan gyökerezik a világban, a társadalomban, és mi célt szolgál, valamint hogyan érdemes-e ezeket a gyerekeket kezelni, hiszen a rég bevált praktikák már nem alkalmasak. A régi nevelési módszerek csődöt mondanak, hiszen sokkal nagyobb szabadságot igényelnek ezek a gyerekek, és emellett érzékenyebbek is az őket körülvevő világra.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!Valóban agresszívebbek a mai gyerekek? - Meglepő válaszok a szakértőktőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110913-valoban-agresszivebbek-a-mai-gyerekek-meglepo-valaszok-a-szakertoktol.html Indigó gyerekek: valóban léteznek? - A pszichológus meglepő válasza a kérdésrehttp://www.life.hu/anyaskodj/20110903-indigo-gyerekek-valoban-leteznek-a-pszichologus-meglepo-valasza-a.html 100 évig is élhetnek a ma születő gyerekekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110816-100-evig-is-elhetnek-a-ma-szuleto-gyerekek.html Egyetlen kattintás, amely életre szóló sérülést okozhat a gyerekbenhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110802-egyetlen-kattintas-amely-eletre-szolo-serulest-okozhat-a-gyerekben.html

nevelésgenerációgyerekekpszichológiaszemélyiség