Kifizeti a céged az albérleti díjad egy részét, ha kéred - Januártól a cafeteria része lehet

cafeteria bérlakás kormányrendelet lakástámogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kormány szerdán az otthonteremtési program elindításához szükséges intézkedések között döntött a bérlakáspiac fejlesztését és a lakáspiac biztonságának megteremtését szolgáló intézkedésekről is - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán közzétett határozatból.

A bérlakáspiac fejlesztése érdekében 2012. január 1-jétől a kedvezményes béren kívüli juttatások közé kerülhet a munkavállalók lakhatását biztosító lakások bérleti díjához nyújtott munkáltatói hozzájárulás, valamint levonható lehet a lakások bérbeadását terhelő jövedelemből az ugyanazon magánszemély által fizetett bérleti díj - az erre vonatkozó javaslatot november 30-ig kell elkészítenie a nemzetgazdasági miniszternek.

Thinkstock
Thinkstock

A nemzetgazdasági miniszternek javaslatot kel készítenie arra vonatkozóan is, hogy a vállalkozások 2012. január 1-jétől gyorsított amortizációval számolhassák el a munkavállalóik számára épített bérlakásokat. Ugyancsak november végéig kell előterjesztést készítenie annak érdekében, hogy a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakáscélú forinthitelek igénybevételéhez szükséges minimális önerő 20 százalékra mérséklődhessen, valamint, hogy a bankadó alapja csökkenthető legyen a magánszemélyeknek nyújtott lakáscélú kölcsönök összegével, illetve pénzügyi lízingszerződésekből eredő követelésekkel.

A kormányrendelet tartalmazza azt a szerdán már ismertetett intézkedést is, amely szerint a lakáshoz jutás elősegítése és a korszerű, jó minőségű, energiatakarékos lakásépítések élénkítése érdekében a meglévő vagy vállalt gyermekek száma, az új lakás nagysága és energetikai minősítési osztálya által meghatározott összegű, vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vezetnek be. Erről itt olvashatsz részletesebben.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.