I love Hungary, avagy lakásdekor matyóhímzéssel - Hazai motívumok modern köntösben

design kultúra Magyarország dekoráció lakberendezés minta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány éve fejvesztve menekültünk volna, ha valaki miskakancsót vagy kékfestő kötényt próbált volna ránk tukmálni. Manapság azonban nem is olyan szégyellnivaló a magyaros lakáskiegészítő.




Porcelántányér: Boldizsár design, Falmatrica: MyWall, Kékfestő edényfogó: Meska.hu/Juanita, Tulipános csésze: Alessi/Ekler Dezső, Húsvéti locsoló: Dombon-a-tanya

Magyaros motívumokat idéző lakáskiegészítők és használati tárgyak nem csak a konyhában kaphatnak helyet. A lakótérben is jól mutat egy-egy olyan dekorációs elem, amely ellensúlyozza a svéd, dán vagy olasz dizájn egyenbútorainak kiszámíthatóságát, és egy kis egyediséget visz a lakásba.

Persze nem kell egyből miskakancsóval telepakolni a szobát, hiszen a modern magyaros tárgyakra jellemző a stilizálás: a tervezők és készítők hol finomabban, hol direktebb módon vezetnek rá arra, hogy miről is van szó. Így elég széles a spektrum az olyan konkrét minták, mint a magyaros falmatrica és az olyan, az országra csak finoman utaló textilminta között, mint amilyen a hazai erdőkben is élő juharfa termése.


Falmatrica: Coloring Bubbles, Falmatrica: MyWall, Bútorfogantyú: Butortuning.hu, Madaras akasztós dísz: Meska.hu/Vesztl Fanni, Porcelánmadár: Birdy by Karsay, Röppentyűs párna: Moringa, Sámli: Eredő Alkotóműhely

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Az intimebb zugokba, így a hálóba és a fürdőszobába is találtunk olyan lakásdekorációs tárgyakat, amelyek, ha tágan értelmezve is, de megfelelnek a fenti kategóriának. Aki soha nem szerette a házi áldást, de szereti a szépet, annak modern alternatívát jelenthetnek a kézzel hímzett Müller Péter- vagy Adamis Anna-idézetekkel díszített párnák. Az újragondolás máshol is tetten érhető: rábukkantunk hagyományos kékfestő vászonból készített, molyűző levendulás szütyőkre és paprikás szappantartóra is, amelybe természetesen nem csak paprikás szappant ültethetsz.


Párnák: Évi Műhelye, Paprikás szappantartó: PurPur Pannónia, Levendulás szütyő: Meska.hu/Jagusa,
Láda: Huszti János

Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)


Lakj a kedvenc filmedben! - Trendi kiegészítők és dekorötletek a filmvászonrólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111010-lakj-a-kedvenc-filmedben-trendi-kiegeszitok-es-dekorotletek-a.htmlKifizeti a céged az albérleti díjad egy részét, ha kéred - Januártól a cafeteria része lehethttp://www.life.hu/penzugyek/20111014-kifizeti-a-ceged-az-alberleti-dijad-egy-reszet-ha-kered.htmlGombold be a lakásod! - Látványos fotókon a filléres alapanyagokból készült dekorációkhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110930-gombold-be-a-lakasod-latvanyos-dekoraciok-filleres-alapanyagbol.htmlNeked is jár 2,5 millió forint a gyerekek után januártól - Nem kell visszafizetnedhttp://www.life.hu/penzugyek/20111012-neked-is-jar-25-millo-forint-a-gyerekek-utan-.html4 rabul ejtő hely a lakberendezés és a dizájn szerelmeseinek - Budapest ékszerdobozaihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110915-4-rabul-ejto-hely-a-lakberendezes-es-a-design-szerelmeseinek.htmlVadonatúj konyhaszekrény 20 000 forintból - Így újíttasd fel tetőtől talpig!http://www.life.hu/penzugyek/20110509-vadonatuj-konyhaszekreny-20-000-forintbol-igy-ujittasd-fel-tetotol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.