Egyetlen apró baki, amivel hatalmas adósságcsapdába kerülhetsz - vigyázz a bankkártyáddal!

kölcsön hitelkártya adósság BAR-lista adósságcsapda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
100 ezerrel több rossz adóst tartanak nyilván a Központi Hitelinformációs Rendszerben - röviden KHR, leánykori nevén BAR-lista -, mint egy évvel ezelőtt. Összesen 832 ezer magánszemély késik a hitel törlesztésével legalább 3 hónapja.

Egy évvel ezelőtt sem volt rózsás a helyzet, tavaly szeptemberben 736 ezren szerepeltek a listán. Idén júniusra lépte át a nyilvántartott "rossz" adósok száma a 800 ezret. A statisztikák szerint egy nem fizető adósra átlagosan 2 hitel jut. Így összesen 1 millió 533 ezer darab tartozás van a rendszerben.

Thinkstock
Thinkstock



A hatalmas adóssághoz sokszor az vezet, hogy az ügyfelek úgy kerülnek adósságcsapdába, hogy rosszul törlesztenek. Ehhez elég, ha például a hitelkártyájukat használják fizetésre. Hogy mindez hogyan vezet a KHR-be jutáshoz? Megtudhatod az Azénpénzem.postr.hu blogon - kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.