Hosszabbítsd meg a mosógép élettartamát 4 egyszerű trükkel!

penész praktika mosógép vízkő ecet mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosógépek nem mindig bírják úgy a strapát, ahogy szeretnénk, ráadásul nem tartoznak az olcsó készülékek közé, ezért különösen fontos kellő hangsúlyt fektetni a rendszeres karbantartásukra. A következő praktikákat magad is bevetheted otthon, segítségükkel pedig évekkel meghosszabíthatod a géped élettartamát.
Ecetes mosással a vízkő ellen





Thinkstock
Thinkstock


Vízkő ellen és a fehér ruhákért szódabikarbóna

Ugyan a mosógépszerelők előszeretettel hangsúlyozzák a reklámokban a vízlágyító használatát, mellyel megkímélheted a gépet, a valóságban többen tartják felesleges kiadásnak, mint szükségszerűnek - már csak azért is, mert a ma kapható mosóporok már eleve tartalmaznak vízlágyító adalékanyagokat. Ha azonban szeretnél biztosra menni, és mégis ragaszkodsz némi plusz vízlágyító használatához, válassz szódabikarbónát, mely rendelkezik vízlágyító hatással, emellett a fehér ruhák még fehérebbek lehetnek, a színesek pedig megőrzik az eredeti színüket. Ez utóbbi miatt a mosóporból is kevesebbet kell adagolnod, hiszen a felültöltős gépeknél egy fél pohár, elöltöltősök esetében pedig egy negyed pohárnyit adagolj a mosópor mellé.




Thinkstock
Thinkstock


Tisztítsd a szűrőket!

Mosás során sok apró kis szösz, papírzsebkendő-foszlány, szennyeződés gyűlhet fel a szűrőkön, amiket te is könnyen eltávolíthatsz - ezt egyébként érdemes évente három-négy alkalommal elvégezni. A szűrő általában a mosógép alján egy fedőlemez mögött található, hogy ezt hogyan tudod eltávolítani, és a szűrőt hogyan tudod kivenni, arra vonatkozóan a gép használati útmutatójában találsz bővebb információt. Ha sikerült kivenned, a szűrőt tartsd forró víz alá, és egy kevéske mosogatószerrel tisztítsd meg, majd a visszahelyezés előtt a csatlakozását is érdemes kitörölgetni.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Ne feledd!

A házi praktikák mellett fontos, hogy óvd is a mosógéped. Soha ne tömd teljesen tele ruhákkal, mindig csak az előírt mennyiségű töltettel indítsd el. Használj kevesebb mosóport, gazdaságos is, és a gép belsejében sem tapad majd le a felesleg. Szakemberrel is érdemes évente egyszer átnézetned, hogy rendben van-e. Ha törődsz a gépeddel, hosszú élettartammal hálálja majd meg a gondoskodást.

Tipp! "Szeretem ahogy a Nap simogat..."Kattints a galériáért!


Energiazabálók a lakásban: ezekkel vigyázz!http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20111210-energiazabalok-a-lakasban-ezekkel-vigyazz.htmlAmikor a csilláron is ruha lóg...http://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20111203-amikor-a-csillaron-is-ruha-log.htmlÍgy értelmezd a címke jelzéseit a ruhákon - Hogy még évekig szolgáljanakhttp://www.life.hu/hazitunder/konyhatunder/20111125-igy-ertelmezd-a-cimke-jelzeseit-a-ruhakon-hogy-meg.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.