párkapcsolat család feng shui lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magánynak kiváló ellenszere a feng shui, a térrendezési tudomány segítségével ugyanis pozitív irányba terelheted az életed, és rossz emberi kapcsolataid rendezését is elősegítheted. Kövesd az ősi feng shui-mesterek útmutatásait, és hívd segítségül otthonod megfelelő energiaközpontjait!

Fókuszban az otthonod családdal kapcsolatos területe

A feng shui kilenc részre osztja a lakást. Az egyes részekhez a bágua térkép az útmutató, mely segít meghatározni, hogy az egyes területek a lakásban hol helyezkednek el, és azok mely életterületekkel állnak kapcsolatban. Ahhoz, hogy anyagi helyzeteden, az egészségeden, vagy éppen a szerelmi életeden javíts, az otthonod megfelelő részére kell koncentrálnod, és a feng shui eszközeivel erősíteni az ottani energiákat.

Ha a családi kapcsolataidon szeretnél javítani - megszüntetni az állandó konfliktusokat, szorosabbra fűzni a viszonyokat, vagy éppen családalapítás előtt vágysz azt erősítő energiákra -, akkor a bágua térkép alapján először határozd meg, hogy hol található a lakásban a családdal kapcsolatos terület. (A térkép alapján ez, ha a bejáratnak háttal állsz, a lakás bal oldali részének közepén van.) Ezután törekedj annak az ártó energiáktól való megtisztítására, például azáltal, hogy az elromlott, nem használt tárgyakat eltávolítod onnan, azokkal együtt, melyek valamiért kellemetlen emlékeket ébresztenek benned, vagy rossz hangulatot teremtenek.

Thinkstock
Thinkstock

Készíts gyógyító szentélyt!

Hatékonyan erősítheted az otthonodnak a családdal kapcsolatos területét, ha ott egy úgynevezett gyógyító oltárt helyezel el. Ez lehet egy, kifejezetten a feng shui eszközeinek szentelt polcrész vagy a komód teteje is. A lényeg, hogy olyan tárgyakat helyezz el rajta, melyek a területre hívják a pozitív energiát.

Keress például egy közös képet, amelyen te és az a családtag szerepel, akivel megromlott a kapcsolatod, vagy akivel még szorosabbra szeretnéd fűzni a viszonyt. Fontos, hogy egy boldog pillanatot ábrázoljon a kép. Ha nem találsz olyan képet, amelyen mindketten rajta vagytok, össze is ollózhatod, készíthetsz kollázst. Tegyél mellé újságból kivágott képeket is, amelyen boldog rokonok és barátok vannak. Írhatsz mellé pozitív jelentésű szavakat is: írd le őszintén, hogy milyen kapcsolatot szeretnél azzal a bizonyos emberrel. A papírt tedd egy dobozba, és természetesen ezt is a lakás családdal kapcsolatos területén helyezd el úgy, hogy mindennap lásd.

Hatásos, ha élő növényt is tartasz ezen a területen. Ha nem vagy született növénytartó, akkor az is jó, ha növényt ábrázoló képet teszel ki. Ezentúl jól jönnek itt a fából készült tárgyak, a virágmintás tapéták és textíliák is. Helyezz el egy családi ereklyét is, amely a célszeméllyel kapcsolatos. A feng shui-tanítók szerint minden tárgynak üzenete van, amely körülvesz bennünket. Olyan jövő vár ránk, amelyet ezek a tárgyak mutatnak, ezért fontos, hogy minden ép legyen ezen a részen: a keret, melyben a képet tartod, ne legyen törött vagy kopott, a növény pedig legyen egészséges.

Thinkstock
Thinkstock

A bágua térkép alkalmazása

1. Rajzold le az otthonod alaprajzát felülnézetből. A lépcsőket, a válaszfalakat, az ajtókat, ablakokat, és a garázst se felejtsd ki!
2. Rajzolj egy téglalapot vagy egy négyzetet az alaprajzra a bágua térkép mintájára. Akkorát rajzolj, hogy minden szoba, az egész ház beleférjen. Nem baj, ha hosszú, vékony téglalapot kapsz.
3. Állj szembe a főbejárattal. Helyezd a bágua térképet a lakás alaprajzára úgy, hogy a főbejárat értelemszerűen a bejárat felőli oldalra essen.
4. Oszd fel az otthonodat a bágua térkép alapján 9 egyenlő részre. Ennek alapján megkapod, hogy az egyes életterületek hol helyezkednek el. A Gazdagság és a siker területe mindig a főbejárathoz képest a legtávolabbi bal oldali négyzetben lesz, míg a Szerelem és a házasság a legtávolabbi jobb oldaliban.
5. Abban az esetben, ha nem négyzet- vagy téglalap alakú az otthonod, bizonyos területek kiesnek. Érdemes ilyenkor minden szobára külön-külön alkalmazni a báguá térképet, a főbejárat értelemszerűen a szobaajtó legyen.
6. Ha többszintes az otthonod, akkor minden szinten külön alkalmazd a térképet.
7. Mini bágua térképet is használhatsz abban a szobában, ahol a legtöbbet vagy. Főleg akkor, ha például az Egészség és család területe a garázsra vagy épp a mosókonyhára esik.



5 apróság, amivel gazdag leszel idén - A feng shui szerinthttp://www.life.hu/hazitunder/20111227-5-aprosag-amivel-gazdag-leszel-iden-a-feng-shui.htmlVágyfokozó Feng Shui tippek hálószobábahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-vagyfokozo-feng-shui-tippek-haloszobaba.htmlPénzhozó szobanövények - 5 szépség, amivel gazdag leszelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111125-penzhozo-szobanovenyek-5-szepseg-amivel-gazdag-leszel.htmlÍgy lehetsz gazdag egyetlen trükkel! - Spórolnod sem kell/penzugyek/20110427-igy-lehetsz-gazdag-egyetlen-trukkel-sporolnod-sem-kell.htmlÍgy teheti tönkre egyetlen tükör a párkapcsolatodhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110926-igy-tehet-feltekennye-egyetlen-tukor-a-parkapcsolatod-is-ramehet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.