Ritka fotók a divat nagyasszonyának otthonáról - Íme, Coco Chanel igazi arca

Chanel Coco Chanel lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Coco Chanel híressé válását már több film is bemutatta, így jól ismerjük a legendás tervezőnő életét. Most azonban bepillanthatunk az otthonába is, amely épp olyan egyedi, mint amilyen Coco maga is volt.

Kattints a képre a galériáért!


Annak ellenére, hogy Coco igen tradicionális és elegáns ruhákat tervezett, a lakását az orientális stílus, antik vázák, hindu istenségek szobrai és lakkozott, kínai mintás felületek díszítik. Coco hitt a babonákban is, ezért a lakásban több szerencsét hozó szimbólum található - nyitott szájú béka, egy japán szarvaspár és a jólétet szimbolizáló búza motívumok. Coco bízott a kristályok gyógyító erejében is, így a csillárokat is ehhez igazította, továbbá az otthonában több oroszlán motívum is előfordul, hiszen Coco az Oroszlán jegyében született.

A luxusotthonban korábban megfordult már Elizabeth Taylor, Salvador Dalí és Pablo Picasso is, így nem csoda, ha a lakást itt-ott a neves vendégek ajándékai díszítik. Coco kapott egy régi orosz ikont Igor Stravinsky-től, arany dobozokat Westminster hercegétől, szobrot Alberto Giacomettitől és festményt Salvador Dalítól.

The Coveteur
The Coveteur

Kattints a képre a galériáért!


Érdekesség, hogy a lakásban nincs hálószoba, ez pedig azért van, mert a helyet a tervezőnő főképp munkára és szórakozáshoz használta. Chanel inkább méregdrága szállodákban töltötte az éjszakát egy parti után, semmint otthon maradt volna. A bútorok nagy részét egyedileg, kézzel készítették a tervezőnő óhajai szerint, a pamlagot például ő álmodta meg.

Tipp! Liptai Claudia szebb, mint valaha. Kattints a képekért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.