10 évesen nyugdíjba vonul a hollywoodi sztár - Oscar-jelöléssel búcsúzik

kutya díj nyugdíj Uggie The Artist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywood legújabb sztárjának, a tízéves Uggie kutyának a gazdija úgy érzi, eljött az idő, hogy kedvence nyugdíjba vonuljon.

Az imádnivaló Jack Russell terrier A némafilmes című Oscar-esélyes filmben kapott szerepet, gazdája pedig nagyon büszke arra, hogy tízévesen ilyen világsikert ért el a kutyusa. A gazdi, Omar Von Muller a napokban elmondta, azért szeretné, hogy kutyusa "nyugdíjba vonuljon", mert az állat láthatóan egyre fáradtabb.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Valószínűleg sok mindent szívesen megtenne még, mert élvezi a játékot, de nem akarom, hogy hosszú órákig 'dolgoznia' kelljen, mert úgy látom, egyre fáradtabb" - vallotta a férfi nemrég a Life&Style magazinnak. Von Muller szerencsére már tudja, ki lesz tehetséges kutyája utódja: Uggie öccse, Dash szerinte épp megfelelő lenne kedvence helyett. "Szerintem Uggie-nak nagyon jól jön majd Dash. Uggie tízéves, sokat dolgozott, jobban esik neki, ha otthon pihenhet. Ha valaki szeretne egy mozit csinálni Uggie-val, akkor mostantól Dash helyettesíti őt."

Uggie kutyust a Vizet az elefántnak című film tette ismertté - itt Reese Witherspoon és Robert Pattinson voltak a "partnerei". Tavaly a cannes-i filmfesztiválon még egy díjat is kapott a népszerű négylábú A némafilmes című moziban nyújtott alakításáért, amit ráadásul Oscarra is jelöltek. Ha nyer, azzal Uggie-t is jutalmazzák közvetve - Oscarra "személyesen" sajnos őt nem jelölhették, mivel a szabályok szerint állatok nem kaphatják meg az aranyszobrocskát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.