Nemi erőszakra és gyilkolásra kényszerítenek gyerekeket - Több millió kiskorú szenved világszerte

kiskorú fiatalkorú háború nemi erőszak szegénység kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekprostitúció és a gyerekmunka mellett számos szörnyűség sújtja a gyermekeket világszerte, melyek az egész életükre végzetes hatással lehetnek.

AFP
AFP


A gyermekek jelentik az emberiség jövőjét: köztük vannak azok, akik majd egyszer sokra viszik, akik nagy felfedezést tesznek, netán súlyos betegségek ellenszereit találják meg. Vagy egyszerűen csak ők azok, akikre majd időskorban számítani lehet. Ez a felfogás azonban nem él a világ minden táján: társadalmi vagy gazdasági okokból kifolyólag kiskorúak millióinak kell olyan szörnyűségekkel szembesülniük, melyek ára akár az életük is lehet.

Tipp! Megható képek egy gyermekotthonból! Kattints a galériáért!


Nemi erőszakra, gyilkolásra kényszerítés - akár már 10 évesen





AFP
AFP


Akiket a saját szüleik hanyagolnak el

Az elhanyagolás valamilyen cselekmény, tett elmulasztását, vagy valami szükségesnek a hiányát jelenti. Tudósok már megállapították, hogy ez, bár szinte láthatatlan, súlyos következményekkel járhat a gyermek fejlődése szempontjából. Egy tanulmány pedig azt is igazolta, hogy az elhanyagolt gyermekeknek sokkal rosszabb a nyelvi értő- és kifejezőképessége a bántalmazott gyermekekénél.

A szülő gondatlan magatartása sokféleképpen nyilvánulhat meg: nem gondoskodik a gyermek tisztaságáról, nem ad rá elég ruhát, hogy ne fázzon a kicsi, nem ügyel arra, hogy iskolába járjon, ha problémái vannak, nem segít, vagy nem nyújt nyugalmat és biztonságot, ha zaklatott a gyermek. Megdöbbentő, hogy ez még a világ fejlettnek nevezhető, modern részein is viszonylag nagy arányban jelen van. Az amerikai New Hampshire-ben a kicsik 3,2 százaléka, Montrealban 10 százaléka, Szingapúrban 20 százaléka, a koreai Pusanban pedig a gyerekek 36 százaléka éli elhanyagoltan a mindennapjait.

Tipp! Óvodások szexi nőként pózolnak! Kattints a galériáért!


A tudat kényszeres befolyásolása

"Gyakran összeláncolták a lábainkat vagy a kezeinket, néha mindkettőt egyszerre. Ha kellett, vertek ebédidőben, vacsorakor, és sokszor mindent ezekkel a láncokkal kellett csinálnunk: enni, aludni, WC-re menni. Ha pedig az osztályteremben nem tudtuk a Koránt felmondani, büntetést kaptunk."

AFP
AFP


Tipp! Még mindig sok a gyerekmunkás a világban. Kattints a galériáért!




Vannak, akiket a szegénység sújt





Tipp! Bűnöző hírességek a hűvösön! Kattints a galériáért!


Itthon is találni illegális gyermekmunkást - 220 millió kiskorút foglalkoztatnak világszertehttp://www.life.hu/anyaskodj/20120119-itthon-is-talalni-illegalis-gyermekmunkast-220-millio-kiskorut-foglalkoztatnak.htmlCsendben kell szülniük, nehogy megzavarják a szellemekethttp://www.life.hu/anyaskodj/20120113-csendben-kell-szulniuk-nehogy-megzavarjak-a-szellemeket.html12 000 csecsemő született végtag nélkül - A 20. század legnagyobb gyógyszerbotrányaként emlegetikhttp://www.life.hu/anyaskodj/20111128-12-000-csecsemo-szuletett-vegtag-nelkul-a-20-szazad.htmlTe meg tudnál élni 33 500 forintból egy hónapig? - Ennyi marad a minimálbérből egy anyának/penzugyek/20110531-te-meg-tudnal-elni-33-ezer-forintbol-egy-honapig-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.