Ennivalóan szép - együnk virágot!

virág PR cikk Zewa étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész nyáron nézhetjük gyönyörű, élénk színű virágait. Ha pedig olyan kedvünk van, fogjuk, és jóízűen megesszük... Ismerd meg a virágot, amelyik sztár a kertben és sztár a konyhában is!

Kertek és balkonládák kedvelt dísznövénye a kerti sarkantyúka, más néven kapucinusvirág. Kiváló hírnevét szépségének, sokoldalúságának, gyógyhatásának és gasztronómiai erényeinek köszönheti. Itt az idő, hogy közelebbről is megismerd, ha nem a kertben, akkor a tányéron, egy finom saláta összetevőjeként!

Egy virág legyen szép!

A kerti sarkantyúka szépségét nem érheti kritika. Akár két-három méter hosszúságú hajtásaival igazi virágszőnyeget teríthetünk vele a kertbe, és júniustól októberig gyönyörködhetünk a sárga, narancsszínű vagy vöröses szirmokban. Napos helyen vagy félárnyékban, rendszeres öntözés mellett nagyon hálás, dekoratív. Balkonládába is ideális, szépen csüngő dísznövény.

Egy virág legyen gyógyító hatású!

A szép külső párját ritkító tartalmat is rejt! A kerti sarkantyúka leveléből, virágjából és bimbójából összetett hatású illóolajokat nyernek. Antibiotikus, csíraölő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, erősítő, étvágygerjesztő - ezt mind tudja az eredetileg az Andok hűvösebb klímájú országaiból származó, egynyári kúszónövény. Hagyományosan gyógynövényfőzetet készítenek belőle, légúti és húgyúti betegségek kezelésére, de használják borogatásokba és kivonatát közvetlenül is fogyasztják.

Egy virág legyen finom is

Végül pedig egy igazi meglepetés: ez a különleges növény finom és egészséges asztali ínyencség is! Ehető a levele, virágja, bimbója is. A zsenge leveleket frissen fogyaszthatjuk, fűszeres-pikáns, mustáros íze például salátákhoz, sajtokhoz, túrókhoz passzol. A virág íze édes borséhoz, retekhez hasonló, ami szintén salátákban érvényesül. Itt persze nem csak az íz különleges, hanem a színes szirmok révén a tálunk esztétikailag is lenyűgöző hatást kelt!

A kerti sarkantyúka beszerezhető a kertben vagy bioboltokban.

Ha kipróbálnál egy egyszerű, látványos és ízletes receptet a sarkantyúkával, látogass el a Zewa weboldalára, ahol erre is találsz ötletet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.