párkapcsolat szerelem feng shui lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem találod az igazit? Úgy érzed, ellaposodott a kapcsolatod? Ne roskadj magadba, inkább használt a feng shui évezredes trükkjeit! Ha csodát nem is tesznek, segítenek még inkább a szerelmi életedre koncentrálni.

A szerelemsarok

Ahogy az egészségnek vagy a pénzügyeknek, a szerelemnek és a párkapcsolatnak is van egy területe a lakásodban a feng shui szerint. A bagua-térképet tekintve ez az otthonod délnyugati része, vagy a bejárattól vett legtávolabbi, jobboldali sarok.

Bármelyik iránymutatást is veszed alapul, a szerelmi sarokban legyen mindig rend és tisztaság, hogy a pozitív energiák akadálytalanul áramoljanak, a negatívak pedig kiszoruljanak. A legjobb, ha itt rendezed be a hálószobádat, de ha erre a lakásod elrendezése miatt nincs lehetőség, akkor is használj boldogságra, párkapcsolatra és szerelemre utaló, azt élénkítő dekorációt - például képeket, dísztárgyakat, növényeket, kristályokat, és alkalmazd az életterülethez tartozó színeket és anyagokat.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Színek és anyagok

Ha azt hiszed, hogy egy rózsaszín lányszoba vagy egy vörösen izzó szerelmi fészek az ideális a feng shui szerint, azt kell, hogy mondjuk, tévedsz. A szerelem és párkapcsolat területe ugyanis a föld elemmel harmonizál, így a meleg földszínek segítségével teljesedhet ki a vonzalom és az érzelmek, természetesen némi rózsaszín és vörös, mely a tűz elem és a szenvedély színe, szintén nem árt.

Első számú földszín természetesen a barna és különböző árnyalatai, például kávébarna, tejeskávészín vagy a faszínek, de megfelel a bézs, a homokszín, a drapp, a narancs, a sárga vagy az okker is. Ami az anyagot illeti, a föld elemmel elsősorban a kövek, díszkövek, a féldrágakövek, a homok, de a porcelán vagy üveg is harmonizál. A kapcsolat területén puha, barátságos, "ölelni való", melegséget sugárzó lakástextileket, szöveteket használj.

Átalakítunk! Igazi vadmacska lett a visszafogott Anitából! Kattints a galériáért!


Párban dekorálj!

Párosan szép az élet - ezt egy pillanatra se felejtsd el, amikor a lakásod szerelemzugát ékesíted! Mindenből kettőt helyezz el ezen a területen, például két darumadarat, két teknőst, amelyek a feng shui szerint különösen jó szerelmi jelképek. De gyertyatartóból, mécsesekből, kislámpából, emberpárokat formázó szobrokból vagy virágokból is mindig párosan tarts ebben a lakrészben. Az egymást kiegészítő, egymásba folyó vagy fonódó szimbólumok, mint a jin és jang is éppen idevaló.

Thinkstock
Thinkstock

Friss, egészséges növények

A feng shui eleve nem kedveli a száraz, a vágott vagy a művirágokat, de a párkapcsolati sarokban különösen fontos, hogy megfelelő növények díszelegjenek. A szerelmet a hibiszkusz, a liliom, az encián és a szegfűfélék keltik életre, hiszen ezek a virágok valósággal megsokszorozzák a csít, a pozitív energiát. A korallvirág, a ciklámen vagy az ibolya is remek döntés lehet, a lényeg, hogy kettesével tartsd őket, legyenek mindig egészségesek és üdén zöldelljenek. A nyugati szerelmi jelképet, a rózsát a feng shui azonban nem kedveli, hiszen a tüskéi és tövisei taszítják a jó energiákat.

Ne feledkezz meg a hangulatról sem!

A szerelmi területet nem elég jól berendezni, fontos a hangulat is. Legyen ez a sarok érzéki, nyugalmat sugárzó, erotikus, romantikus, szerelmes! Tarts itt illatos gyertyákat, füstölőket, virágokat, persze mindent párosával. A berendezési tárgyak ne csak kettesben legyenek, hanem harmonizáljanak is egymással. Fontos, hogy ne csak szép legyen a lakásodnak ez a része, hanem tényleg jó és megnyugtató érzés legyen itt tartózkodni. Ne engedd be ide a mindennapi problémákat és gondokat! Hallgass kedveseddel kellemes zenét, töltsetek el együtt itt sok időt, ne csak ti töltődjetek fel itt egymás közelségétől, hanem a teret is töltse be a szerelem!

Tipp! Ezt a szendvicset biztosan meg fogja enni a finnyás csemetéd! Kattints a galériáért!



Így irányítsd a jövőd! - A feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120131-igy-iranyitsd-a-jovod-a-feng-shui-segitsegevel.htmlÍgy használd a feng shuit kapcsolat-erősítőkénthttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120109-igy-hasznald-a-feng-shuit-kapcsolaterositokent.html5 apróság, amivel gazdag leszel idén - A feng shui szerinthttp://www.life.hu/hazitunder/20111227-5-aprosag-amivel-gazdag-leszel-iden-a-feng-shui.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.