A titokzatos föld alatti vízfolyások felelősek a rák kialakulásáért? - Nagyító alatt a vízerek

rákos megbetegedés orvostudomány lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vízerekben és hatásukban, vagyis hogy akár komoly betegségek okozója is lehetnek, vagy hisz valaki, vagy egy újabb, divatos humbugnak tartja, amivel a naiv embereket egy új címszó alatt lehet megszabadítani néhány ezer forinttól. Vajon mit mond a tudomány?

Azzal talán még a szkeptikusok is egyetértenek, hogy minden - a Föld, az égitestek és minden más létező - sugárzást bocsát ki. A világűr és a Föld között egy nagyjából szimmetrikus energiamező alakult ki, mely a bolygónk mélyebb rétegétől a kozmosz távoli pontjáig kihat és befolyásolja az élőlények életfunkcióit. A vízerek - azok szerint, akik hisznek benne - a földben csordogáló, szivárgó "vízfolyások", melyek ehhez hasonló energiával bírnak.

Thinkstock
Thinkstock

Súrlódás által kiváltott hang okoz bajokat?

Azt nem árt tudni, hogy a vízér nem a 21. század találmánya: már az ókorban is kutatták a jelenséget, melyre Egyiptomtól Ázsiáig több feljegyzés is utal, de az újkorban olyan nagynevű emberek is foglalkoztak a témával, mint például Goethe.
Azok, akik szerint létező problémát jelentenek a vízerek, úgy vélik, hogy a vízcseppek és a föld súrlódása gerjeszti a problémát, illetve az ezáltal kiváltott rezgés, hang, amit emberi fül képtelen is lenne meghallani, mindössze a szervezetre, az azon belül zajló folyamatokra, funkciókra van kihatással.

A fül nem, de az agy észleli a föld mélyén történő jelenséget, és erre reagál, a vízerek frekvenciái ugyanis nagyon közel állnak az ember belső szerveinek frekvenciájához, és csak idő kérdése az, hogy a kívülről jövő frekvencia elprogramozza a belső működést, negatív folyamatokat elindítva ezzel. Miért van ilyen nagy hatással ez a két alapvető elem? A válasz a téma szakértői szerint nagyon egyszerű: az emberi test nagy része is vízből áll.

Tipp! Újabb tehetség búcsúzott a Megasztártól. Kattints a galériáért!


Több vizsgálat próbálta már az elmúlt évtizedekben bebizonyítani a vízerek létét és hatását, az egyik ilyen egy dr. Cody nevű francia orvos, aki többezer, rákban elhunyt beteg ágyát vizsgálta meg, és meglepetésre szinte mindegyik fekhely vízér felett helyezkedett el. A vízereket egyébként egy speciális "műszerrel", a lengyel bottal mérik be, de a szakértők szerint az aurában egy biorezonanciás géppel is kimutatható.

Thinkstock
Thinkstock

Mi cáfolja az elméletet?

A méréshez kapcsolódik az egyik jelenséget illető kétely, ha ugyanis több radiesztétával méretnéd fel a lakásodat, valószínűleg eltérő eredményeket kapnál a szkeptikusok szerint. Úgy vélik, hogy a mérőeszköz rezonálására nem lehet építeni, hiszen nem számszerű adat az eredmény, és nem is produkálható újra.

Logikailag adja magát a szkeptikusok másik cáfolata: ha a szakemberek szerint a vízerek sugárzása nem csökken felfelé haladva, hiszen akár a tizedik emeleten is érezteti a hatását az emberi szervezetre, akkor a repülőgépeket is meg kellene zavarnia ennek a jelenségnek.
Akármelyik véleményt is képviselje az ember, az biztos, hogy bár létezik olyan kutatás, mely a vízerek káros hatásával összefüggésbe hozza a rákos megbetegedéseket, az orvostudomány nem ismeri el ezt a kapcsolatot. Így egyelőre cáfolhatatlan bizonyíték nincs arra, hogy káros lenne, a jelenség pedig megmarad az ezotéria híveinek.

Tipp! Eladó a híres színész luxusotthona! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.