Alig 18, de máris anyaszerepre készül Győzikéék lánya

anyaság Gáspár Győző börtön Gáspár Evelin gyámság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kénytelen, hiszen ha szülei börtönbe mennek, akkor a bíróság neki ítélheti kishúga felügyeletét.

A több tízmilliós adócsalással vádolt Gáspár Győző és Bea érthető feszültségben él. Evelin lányuk már a legrosszabbra is felkészült, ezért minden percet szüleivel tölt, s óvja kishúgát.

Gáspár Győző családjában érezhetően feszült a légkör, amióta a családfő az adócsalási és pénzmosási ügyei mellett a nagymamájától örökölt félmilliárd forinttal ismét a címlapokra került - íreja a Bors. A szövevényes ügymegszellőztetett részleteiből kiderült, hogy már a NAV is gyomoz, mivel állítólag a nagyi számlájáról felvett 212 millió forintnak nyoma veszett. Miközben Bea és Győző az ítélet miatt idegeskedik a nap minden percében, Evelin reményvesztett szülei egyetlen lelki támaszává vált.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Abban az esetben, ha a Gáspár szülőkre börtönbüntetést szabna ki az ügyben eljáró bíró, akkor a néhány hete nagykorúvá vált Evelinnek jogilag lehetősége van arra, hogy gyámja legyen a tízéves Virágnak.

"Ilyen esetekben az illetékes gyámhivatal intézkedik, amennyiben lehet, olyankor rokonnál szokta elhelyezni a kiskorút, elsősorban nagyszülőknél vagy testvérnél. A hivatal az eset összes körülményét figyelembe veszi abban az esetben is, ha az éppen csak nagykorú nővérmagánál akarja elhelyezni húgát. Nagyban befolyásolja a döntést, hogy a tizennyolcadik életévét éppen csak betöltött személy ott marad-e a szülői házban, lesz-e munkaviszonya vagy ösztöndíja. E mellé még meghallgatják a pedagógust és az iskolapszichológust is, a gyámhivatal mindezek alapján fogja a legoptimálisabb helyre elhelyezni a gyermeket" - magyarázta a Bors újságírójának dr. Bálint Anna családjogi szakértő.

Gáspár Győzőnek és Beának jelenleg egy ügye van bírói szakaszban. A vád szerint nem fizettek be 22,2 millió forint adót az RTL Klubtól felvett gázsijuk után. Ezért a bűncselekményért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Ha azonban igazolódik az újonnan felmerült csalás és pénzmosás vádja, ki tudja, mennyit kell ülniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.