Dekorkaspó kavicsokból - Lépésről lépésre

virág felújítás tartó barkácsolás kézművesség Mozaik kavics ragasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kavicsok nem csak a járda mellett mutatnak jól, esetleg egy üvegvázában a párkányon: szemet gyönyörködtető kaspót is készíthetsz a segítségükkel egy hétvége alatt.

Szükséges eszközök:

- egy vastagabb fém vödör vagy kaspó
- 2 darab hálós kavics csempe
- mozaikragasztó habarcs
- fugázó anyag
- spakli
- nagyobb szivacs

www.veetje.be
www.veetje.be

Elkészítés, lépésről lépésre

A kaspó vagy vödör külsejét elsőként vond be vékony rétegben a mozaikragasztóval. Fordítsd fejjel lefelé a kaspót, és borítsd be a méretre vágott hálós kavics csempével. Ha van némi pereme a kaspónak, akkor az segít megtartani majd a kavicsos csempét: nem engedi lecsúszni, így bátran magára hagyhatod, míg szárad. Legalább 24 órán át hagyd így, hogy biztosan megkössön a ragasztó habarcs.

Csempe helyett kavicsok

Ha nem akarsz csempére költeni, akkor egyszerű kavicsokkal is díszítheted a kaspót, ez esetben azonban ne mozaikragasztó habarcsot használj, hanem epoxigyanta alapú ragasztót - ezt barkácsáruházakban szerezheted be.

www.veetje.be
www.veetje.be

Miután megkötött a habarcs, keverd ki a fugázó anyagot, és a spaklival vidd fel a kavicsokra úgy, hogy az anyag kitöltse a kavicsok közötti helyet. A felesleget egyszerűen töröld le szivaccsal.

Az elkészült kaspót tarthatod a kertben, vagy díszítheted vele a párkányt, de ha elég nagy, összecsavarva a törölközőket is tárolhatod benne a fürdőszobában.

Forrás: http://www.veetje.be/category/crea-diy/page/3/

Tipp

Ha cserepes növényt szeretnél tartani a kaspóban, akkor mindenekelőtt üss néhány lyukat a vödör aljába egy vastagabb szög és egy kalapács segítségével

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.