Így készíts ízléses dekorációt izzóból!

2012.10.17. 17:39

Eddig mindig kidobtad a kiégett izzókat? Ezután garantáltan nem fogod. Csodaszép vázát, függő virágtartót és még számtalan mesés dekorációt készíthetsz belőlük.

Így ürítsd ki!

A kiégett izzókkal a rendeltetésük szerinti módon már nem világíthatsz, de gyertyatartóként, vázaként vagy éppen függő virágtartóként még díszíthetik az otthonodat. Mielőtt azonban bárhogyan is dekorálnád, ki kell ürítened belőle az izzószálakat. Ehhez szükséged lesz először is egy kisebb csípőfogóra, ezzel ragadd meg az izzó alján található kis fém részt - szaknyelven elektromos érintkezőt -, és óvatos, de határozott mozdulattal csavard el. (Hallani fogod, ahogy egy-két fémszál elszakad a körtében, de ne ijedj meg ettől.) Ezután a fogóval óvatosan törd ki a fém csavaros foglalatból a fekete üveg szigetelést. Nagyon óvatosan dolgozz, lehetőleg a szabadban, mert ennek az anyagnak az apró részecskéi szétrepülhetnek, ráadásul borotvaélesek!

www.teamdroid.com

Miután eltávolítottad a szigetelést, már hozzá tudsz férni az izzó belsejében lévő izzószálhoz és az azt tartó üvegállványhoz. Ezeket a csavarhúzóval piszkáld ki, nem baj, ha az üvegállvány eltörik. A kitisztított, üres villanykörtét ezután már dekorálhatod is. 

Itt képekben is láthatod a kiürítés folyamatát lépésről lépésre.

FONTOS! Kizárólag hagyományos villanykörtével dolgozz, más típust nem ajánlott szétszerelni.

Variációk izzóra

Ha nem akarsz sokat pepecselni, a kitisztított izzó fém foglalatába csak fúrj két oldalon lyukat, fűzz át ezeken vékony drótot, a drótok végére köss csomót, hogy ne tudjanak kibújni a lyukon, és máris használhatod függő vázaként - csak egy kis vizet kell még beleengedned, mielőtt beleteszed a virágokat. Itt találsz képeket az elkészítésről.

http://divinepartyconcepts.com

Ha több időd van, na és persze barkácskedved, apró virágokat is telepíthetsz az üvegbe. Egy kis föld, két-három apró kövirózsa vagy kevésbé magasra növő bébikaktusz, és kész is - néhány öntapadós műanyag lapocskát nem árt azért az izzó aljára ragasztanod, hogy ne dőljön el a palackkerted. Itt találsz képeket az elkészítésről.

http://thehipsterho.me

Egyszerű álló vázaként is hasznosíthatod az üres izzót, amennyiben drótból keretet hajtogatsz, és annak végét körbecsavarod az izzó fém részén. Már egyetlen egyszerű virág, vagy néhány szál egyszerű zöld levél is jól mutat benne. Itt találsz képeket az elkészítésről.

www.apartmenttherapy.com

Az izzóból készíthetsz olyan dekorációt is, mely ajándéknak sem utolsó. Hajtogass szívecskét vagy virágot két drót végére, dugd bele az izzóba, majd a drótok végét rögzítsd az izzó fém részére. Az izzót állítsd egy fakockára vagy falapra, és tedd egyedivé a dekorációt egy aprócska személyes üzenettel. Itt találsz képeket az elkészítésről.

www.designsponge.com

Hajtogass tárolót vállfából! Rend lesz a cipőid közötthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121016-cipok-tarolasa-vallfa-segitsegevel-sajat-kezuleg.html Olcsó, mégis mutatós: kosár csomagolópapírbólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-papir-kosar-keszitese-sajat-kezuleg-csomagolo-papirbol.html Kötögetős dekor: készíts képet cérnából!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-stingart-cerna-kep-sajat-kezuleg.html Házi praktikák recsegő, nyikorgó parkettáhozhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121010-recseg-nyikorog-a-parketta-javitas-hazilag.html 30 perces dekorötlet: fotómontázs az ablakbanhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121009-fotomontazs-ablakkeretbol-sajat-kezuleg.html Így takarítsd ki a lakásodat vegyszer nélkül, fillérekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121008-hogyan-legyek-jo-no-vegyszermentek-takaritas.html Dekorkaspó kavicsokból - Lépésről lépésrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121005-kaspo-dekoralasa-mozaikkal-kaviccsal-sajat-kezuleg.html Pofonegyszerű fénydekor 25 perc alatthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121004-fenydekoracio-izzosorbol-es-papir-poharbol-hazilag.html Tükördekoráció műanyag kanalakbólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121003-tukordekoracio-hazilag-muanyag-kanallal.html

 

dekorációbarkácslakásotthonizzókézműves