Jobb, ha kisfiúnak születik Katalin és Vilmos gyermeke

Születés trónörökös Katalin hercegnő királyi család korona Vilmos herceg Nagy Britannia gyermek öröklési jog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisbabája harmadik a királyi öröklődési sorrendben, megelőzve ezzel Harryt, aki így csak a negyedik lett. Ám nem mindegy, hogy fiúnak vagy lánynak születik.

Még csak a napokban derült ki, hogy Katalin hercegnő kisbabát vár, máris mennek a találgatások, fiú lesz-e a trónörökös vagy lány. A Brit Nemzetközösség megegyezett a királyi öröklődés sorrendjéről: eszerint Vilmos és Kate gyermeke lenne sorrendben a harmadik, megelőzve ezzel nagybátyját, Harryt, aki a negyedik az utódlás sorában.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bár Kate és Vilmos egyelőre nem beszéltek róla, hogy több gyermeket is terveznének, a Brit Nemzetközösség azonban abban is megállapodott, hogy a legidősebb fiú öröklési jogán a fiúgyermek előnyt élvez a sorban idősebb nővérével szemben - írta meg a Daily Mail.
Ha Cambridge hercege és hercegnője követik a királyi tradíciókat, lehetséges, hogy a menyasszony és a vőlegény esküvői tanúikat kérik fel keresztszülőnek, vagyis Pippát és Harryt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.