terhesség aszpirin autoimmun betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt év alatt ötször vetélt el egy brit nő, akinek végre megvalósulhatott régóta dédelgetett vágya, és ma már kétgyermekes, boldog anyuka.

Rögös út vezetett a harminchárom éves Dawn Paddock álmához, hogy családja legyen. Az orvosok számtalan tesztet elvégeztek a sorozatosan elvetélő nőn, mire kiderült, hogy antifoszfolipid szindrómában szenved. Ez az autoimmun betegség, másik nevén Hughes-szindróma az immunrendszer zavart működése következtében alakul ki, és véralvadási zavarok mellett gyakori tünete lehet a vetélés is. A most óvónőként dolgozó Mrs. Paddock meglepetésére orvosai aszpirinszedést javasoltak. Két évvel ezelőtt így született első gyermeke, Shay, nemrégiben pedig lánya is, Isobel.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

"Minden orvosnak elmondtam, hogy aszpirint szedek, és mindannyian rábólintottak, hogy nincs káros hatása. Terhességem tizenkettedik hetében abba akartam hagyni, de féltem, hogy megint bekövetkezik" - számolt be élményeiről Dawn Paddock. "Ha akkor abbahagytam volna, sosem született volna meg a kisfiam, Shay. Hatalmas megkönnyebbülés volt megtudni, hogy helyesen cselekedtünk." Szakértők azonban nem ajánlják, hogy egyéni diagnózisokat gyártva kezeljék magukat az elkeseredett nők, hiszen - tényleges orvosi vizsgálat híján - ez akár többet árthat, mint használhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.