kreatív tipp jelmez óvodás farsang kézművesség kisiskolás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kicsik számára a farsang az év egyik legmókásabb eseménye - az anyukáknak és az apukáknak azonban sokszor fejtörést okoz a jelmezkérdés. Ha költeni nem szeretnél a jelmezbérlésre, próbáld meg rábeszélni a csemetédet a következő ötletek egyikére, elkészítésük ugyanis nem nagy ördöngösség.

Maradékokból, ötletesen

A gyerekeknek tökéletesen mindegy, hogy a jelmez, amiben végigszórakozhatnak egy délutánt, több ezer forintos alapanyagokból készült, vagy maradék textilekből, esetleg régi kartondobozokból. Sokkal többet számít az, hogy jól érezzék magukat a jelmez általi szerepben, és esetleg kitűnjenek a tömegből - vagy legalábbis ne jöjjön velük szembe még öt, szintén Supermannek vagy Batmannek öltözött másik gyerek.

Próbáljatok meg olyan jelmezt választani, amelyhez már van némi alapanyag, így valóban nem az anyagiakról szól majd a farsang. Azt is vedd számításba, hogy mihez értesz: ha egyébként nem bánsz ügyesen a varrógéppel, akkor most se erőltesd, számtalan ötlet van, amihez se tűre, se cérnára nincs szükség.

www.yellowpearphotography.com
www.yellowpearphotography.com

Kattints a képre, és nézz meg még több jelmezötletet galériánkban!

Az erő legyen veled!

A Csillagok háborúja-téma olyannyira klasszikus, hogy még ma is megállja a helyét a farsangon. A csemetéd pillanatok alatt Luke Skywalker bőrébe bújhat egy egyszerű fürdőköpeny, egy szűk nadrág és némi fásli segítségével, utóbbit térdtől lefelé a lábszárán viselve.

De akár R2-D2 szerepét is magára öltheti: a robotjelmezhez csak egy megfelelően dekorált kartonpapírra van szükség, amiből két kört kell kivágni, amelyen a kicsi kidughatja a kezét, majd a kartonból hengert formázni. Egy egyszerű, fül nélküli konyhai edényre lesz még szükség, természetesen szintén megfelelően dekorálva, amelyet a legjobb ragasztószalaggal egy kerékpáros sisakra rögzíteni, így biztosan nem esik le a buksijáról.

www.etsy.com
www.etsy.com

Kattints a képre, és nézz meg még több jelmezötletet galériánkban!

Egy adag ellenállhatatlan krumpli

Igazán mókás jelmezötlet a krumpliszsák, természetesen benne egy jókedvű gyerekkel. Elkészítéséhez egy kis barna festékre is szükség van: a legjobb a festékspray, azzal könnyebben és gyorsabban dolgozhatsz. A krumpliszsákból vagy ahhoz hasonló barna anyagból vágj két nagyobb téglalapot, majd fektesd őket egymásra, és a két oldalukon varrd össze úgy, hogy helyet hagysz a kis karoknak. A nyakrésznél hajtsd vissza néhány centire az anyagot, és varrd le úgy, hogy belefűzhesd a madzagot, amivel összehúzod a zsákot a gyerek nyakánál. (Ne aggódj, ha nem bánsz ügyesen a tűvel, ennél a jelmeznél nincs szükség szép öltésekre.)

Ha a varráson túl vagy, nyomtass egy papírlapra betűket, vágd ki őket, és a papírlapot fektesd a zsákra. Festékspray-vel fújd le a lapokat óvatosan, hogy ne kerüljön festék a zsák többi részére, majd távolítsd el a papírt, és hagyd megszáradni a zsákot. Eközben elkészítheted a krumplikat: egyszerű, sötétbarna harisnyadarabokba csomagolj vattát vagy bélésanyagot, kösd össze a harisnya végeit, majd egy-két öltéssel húzd össze néhány helyen a harisnyagombócokat - így éppen olyan formájuk lesz, mint a hepehupákkal teli krumplinak. Végül rögzítsd őket egy barna kis sapkára, és kész is vagy.

http://ohhappyday.com
http://ohhappyday.com

Kattints a képre, és nézz meg még több jelmezötletet galériánkban!

Csak tekerned kell - csigajelmez papírból

Igazán egyszerű, mégis mutatós jelmezt készíthetsz egy jó adag barna csomagolópapír segítségével. Némi ragasztó is legyen a kezed ügyében, és egy hajpánt sem árt, valamint egy kevés szélesebb szalag. A csiga házához vágj nagyobb darabokat a csomagolópapírból, és gyűrögetve-tekergetve csavarj belőlük hosszabb darabokat, majd ezeket kezdd el a csiga házához hasonló módon feltekerni. Itt lesz szükség egy kis ragasztóra, amivel rögzítheted a csigaházat, hogy ne tekeredjen ki. Ha elkészültél, ragassz rá egy négyzet alakú kartonpapírt, majd arra két szélesebb szalagdarabot, melyek segítségével a csemetéd az iskolatáskához hasonlóan "cipelheti" a csigaházat.

A fejdíszhez két kisebb papírdarabot tekerj össze, és ezeket rögzítsd a hajpánthoz. A csiga szarvainak végére ragaszthatsz egy-egy sárgára festett hungarocell-labdát is. Egy hosszú, egyszínű trikó és egy egyszerű nadrág, és már kész is van a kiscsigád.

Ne dugd el a gyerek elől a csokit!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130128-az-edessegek-szerepe-az-etrendunkben-es-az-eletunkben-biztonsegerzetet-es.htmlAhol a gyerekek az életükért harcolnakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130121-atnevelotabor-problemas-gyerekeknek-a-vilag-minden-tajan-torvenyen-kivuli-modszerekkel.htmlSzendvicsgyereknek lenni a legrosszabbhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130107-elhanyagolt-szendvicsgyerekek-ilyen-tunettekel-jar-a-kozepso-gyerek-szindroma.htmlBabonák a gyerekszobábanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130108-babonak-a-gyerekszobaban-nepi-hiedelmek-terhes-kismamaknal-es-a.htmlKiderült, milyen gyerekből lesz gazdag felnőtthttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20121218-egy-kutata-szerint-boldog-kamaszbol-lesz-a-gazdag-felnott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.